Dnes vám predstavíme fantastický recept na prílohu zo strúhaných zemiakov, ktorá sa pečie v rúre a chutí naozaj vynikajúco.
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 45 ml olivového oleja
- 45 ml mlieka
- 20 gramov hladkej múky
- 8 gramov soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 lyžička mletého korenia
- 5 zemiakov
- 2 mrkvy
- 80 gramov mozzarelly
- 50 gramov čedar syra
- štipka petržlenu
- 4 zelené cibule
- 50 gramov strúhaného čedar syra
Postup:
- Očistite zemiaky a mrkvu, nastrúhajte ich na hrubom strúhadle a dajte do misky.
- Zalejte nastrúhanú zeleninu vodou a nechajte ju 5 minút zaliate. Potom scedíte.
- V miske zmiešajte nastrúhanú mozzarellu a čedar. Pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a zelenú cibuľku. Dobre premiešajte a odložte bokom.
- Vymiešajte vajcia s olejom, múkou a všetkými koreninami.
- Mix nastrúhanej zeleniny nechajte odkvapkať a následne zmiešajte s vajíčkovou zmesou.
- Pripravte si pekáč, ktorý vymastíte maslom.
- Na dno pekáča navrstvíte polovicu zemiakovo-mrkvovej zmesi, potom vrstvu náplne a zvyšok zemiakovo-mrkvovej hmoty.
- Na vrch nasypete 50 g strúhaného syra.
- Dáte pekáč do vyhriatej rúry a necháte piecť na 30 minút pri teplote 200 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Videorecept:
zdroj: Enfes Yemek Tarifleri