Pochúťka našich babičiek: Ako na domáce cesnakové pagáče?

Spread the love

Pre milovníkov cesnaku dnes máme extra špecialitu. Do bochníkov sa pridáva namiesto klasického cesnaku cesnak medvedí.

Je o poznanie silnejší i aromatickejší.

Upečené bochníčky tak skvele voňajú a ešte lepšie chutia. Chuť je plná a na cesnak naozaj bohatá.

Nebojte sa, žeby pagáče boli moc cesnakové. Tvaroh, ktorý je do bochníčkov pridaný, cesto aj finálna chuť krásne zjemní.

Ingrediencie:

500 g hladkej múky
20 g čerstvého droždia
1 lyžička cukru
100 ml mlieka
150 g kyslej smotany
1 vajce
250 g masla
150 g tvarohu
3 lyžičky soli
2 paličky medvedieho cesnaku
1 vajce na potretie

Postup:

1) Do teplého mlieka primiešame cukor a droždie. Počkáme, až nám vzíde kvások.

2) V miske zmiešame múku so soľou, maslom a tvarohom. Vajcia zmiešame so smotanou a túto zmes pridáme do múky. Pridáme k tomu všetkému kvások a vypracujeme tuhé cesto. Dajte na hodinu do chladničky.

3) Po uplynutí hodiny cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske zhruba na 1,5 cm hrubý plát. Ten zasypeme cesnakom a preložíme plát na pol, znova napoly a ešte raz napoly.

4) Necháme 10 minút odležať, potom rozvaľkáme a znovu preložíme. Zase necháme 10 minút odležať, opäť rozvaľkáme a znovu preložíme. Takto spracované cesto rozvaľkáme na finálny plát hrubý 2 cm. Pomocou hrnčeka vykrojíme jednotlivé kolieska.

5) Ak sa Vám nechce zdržovať s prekladmi, pridajte cesnak rovno do cesta. Nemusíte ho potom takto zapracovávať.

6) Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a rozohrejeme si rúru.

7) Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme do rúry. Pečieme na 200 stupňov asi 18 minút.

Zdieľajte tento báječný recept na domáce cesnakové žemličky aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like