Plnené Slimáky: Rýchly a jednoduchý recept na lahodný dezert, ktorý pripravíte za pár minút

Nečakaná návšteva vás zastihla nepripravených? Žiadny problém! Máme pre vás rýchly a jednoduchý recept na lahodný dezert, ktorý pripravíte za pár minút. Slimáky plnené jablkami, broskyňovým džemom, ríbezľami a arašidmi budú skvelým prekvapením pre vašich hostí.

Úžasný recept na plnené slimáky z youtube kanála (názov kanála):

Potrebujete: 1 balenie lístkového cesta (500 g) 1 jablko 1 misku broskyňového džemu (50 g) 1/2 misky ríbezlí (25 g) 1/2 misky arašidov (25 g)

Na potretie a dochutenie: 1 žĺtok 1 PL mlieka sušené ríbezle (môžete použiť hrozienka alebo sušené brusnice)

Postup:

  1. Najskôr olúpeme jablko, nakrájame na malé kúsky a dáme na tanier.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke.
  3. Na plát cesta lyžičkou nanesieme broskyňový džem, sušené ríbezle, arašidy a pridáme nakrájané jablko.
  4. Cesto zahneme na výšku približne v tretine, aby sme prekryli ingrediencie.
  5. Zrolujeme a zatočíme do tvaru slimáka (postupujte podľa videa).
  6. Slimáky uložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom a natrieme na vrch cesta.
  8. Posypeme sušenými ríbezľami.
  9. Slimáky dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180°C.

Jemné slimáky sú hotové a môžete ich servírovať. Dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/T72qHI1tTPw

zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

You Might Also Like