Plnené mäsové košíčky: Jednoduchý, rýchly a chutný obed, ktorý nikdy nesklame!

Predstavujeme vám neuveriteľne chutný recept, ktorý si zamilujete. Nasledujte tieto jednoduché kroky a užite si lahodné zapekané plnené mleté mäso spolu s výnimočným šalátom.

Zoznam potrebných surovín:

  • 300 g mäsa mleteho
  • 1 kus cibule (150 g)
  • 70 g strúhanej strúhanky
  • 1 ks vajíčka
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • mletá paprika podľa chuti
  • 50 ml oleja rastlinného
  • 70 ml vody

Na prípravu náplne:

  • 2 ks vajcia
  • 100 ml mlieka
  • štipka soli
  • jarná cibuľa
  • syr tvrdý
  • 5 ks cherry paradajok

Na prípravu šalátu:

  • listy kapusty
  • rajčina
  • uhorka

Na prípravu omáčky:

  • 1/3 čajovej lyžičky soli
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 čajové lyžičky olivového oleja
  • šťava z citróna
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky

Postup prípravy:

  1. V mise zmiešajte mleté mäso, nasekanú cibuľu, strouhanku, vajce, soľ, korenie a mletú papriku. Pridajte olej a vodu a ďalej miešajte.
  2. Rozdeľte mäsovú zmes na 5 častí a vytvarujte guľky. Menšie misky potrite maslom a umiestnite do nich mäsovú zmes. Zmes v miske rozotrite po okrajoch prstami tak, aby voľný priestor zostal v strede.
  3. V menšej mise zmiešajte vajcia, mlieko, soľ a nasekanú cibuľku. Do misky s mäsovou zmesou pridajte nastrúhaný syr, cherry paradajky a prelejte vajíčkovou zmesou.
  4. Misky s mäsovými guľkami umiestnite na plech a vložte do rúry, ktorá nebola predhrievaná. Pečte 25-30 minút pri teplote 180°C.
  5. Na veľký tanier umiestnite kapustové listy, rajčinu a uhorku. V malej mise zmiešajte soľ, čierne korenie, olivový olej, citrónovú šťavu a sójovú omáčku, ktorou následne polejete zeleninový šalát na tanieri a premiešajte.Uprostred zeleninového šalátu umiestnite zapekané plnené mleté mäso.Na dokončenie pridajte olivy a pokrm je pripravený na servírovanie.Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: ЧАЙХАНА Узбечка

You Might Also Like