Predstavujeme vám neuveriteľne chutný recept, ktorý si zamilujete. Nasledujte tieto jednoduché kroky a užite si lahodné zapekané plnené mleté mäso spolu s výnimočným šalátom.
Zoznam potrebných surovín:
- 300 g mäsa mleteho
- 1 kus cibule (150 g)
- 70 g strúhanej strúhanky
- 1 ks vajíčka
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- mletá paprika podľa chuti
- 50 ml oleja rastlinného
- 70 ml vody
Na prípravu náplne:
- 2 ks vajcia
- 100 ml mlieka
- štipka soli
- jarná cibuľa
- syr tvrdý
- 5 ks cherry paradajok
Na prípravu šalátu:
- listy kapusty
- rajčina
- uhorka
Na prípravu omáčky:
- 1/3 čajovej lyžičky soli
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 čajové lyžičky olivového oleja
- šťava z citróna
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky
Postup prípravy:
- V mise zmiešajte mleté mäso, nasekanú cibuľu, strouhanku, vajce, soľ, korenie a mletú papriku. Pridajte olej a vodu a ďalej miešajte.
- Rozdeľte mäsovú zmes na 5 častí a vytvarujte guľky. Menšie misky potrite maslom a umiestnite do nich mäsovú zmes. Zmes v miske rozotrite po okrajoch prstami tak, aby voľný priestor zostal v strede.
- V menšej mise zmiešajte vajcia, mlieko, soľ a nasekanú cibuľku. Do misky s mäsovou zmesou pridajte nastrúhaný syr, cherry paradajky a prelejte vajíčkovou zmesou.
- Misky s mäsovými guľkami umiestnite na plech a vložte do rúry, ktorá nebola predhrievaná. Pečte 25-30 minút pri teplote 180°C.
- Na veľký tanier umiestnite kapustové listy, rajčinu a uhorku. V malej mise zmiešajte soľ, čierne korenie, olivový olej, citrónovú šťavu a sójovú omáčku, ktorou následne polejete zeleninový šalát na tanieri a premiešajte.Uprostred zeleninového šalátu umiestnite zapekané plnené mleté mäso.Na dokončenie pridajte olivy a pokrm je pripravený na servírovanie.Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: ЧАЙХАНА Узбечка