Plnená paprika podľa starého receptu mojej babičky: Tento recept sa v našej rodine traduje už viac ako 40 rokov! Tajomstvo spočíva v …

Spread the love

Suroviny

  • 6 svetlo zelených paprík
  • 750 g mletého mäsa
  • veľká cibuľa
  • 1 vajce
  • horčica
  • 3 strúčiky cesnaku
  • strúhanka
  • 1 väčší paradajkový pretlak
  • 4 väčšie paradajky
  • korenie, soľ

Postup prípravy receptu

Mleté mäso osolíme a okoreníme, zmiešame ho s nadrobno nakrájanou cibuľou, vajíčkom, trochou strúhanky, lyžicou horčice, cesnakom. Kto chce, môže pridať majoránku (ja ju nedávam, zbytočne potlačí chuť paprík).
Papriky očistíme, a naplníme pripravenou zmesou, potom ich rozmiestnime do pekáčika, pokvapkáme olejom, potrieme paradajkovým pretlakom a posypeme nakrájanými paradajkami.

Pekáč prikryjeme alobalom a dáme do rúry na 190st. Asi po 20 minútach podlejeme vodou a znovu prikryjeme alobalom.

Cca po hodine pečenia (od začiatku) odstránime alobal a necháme papriky ešte 30 minút dopiecť, aby chytili farbu.
Podľa požadovaného množstva a konzistencie výpeku (a samozrejme chuti :-)) môžeme znova podliať, prípadne pridať ďalší pretlak, paradajky, atď …
Hotové papriky môžeme podávať s knedľou, ryžou, u nás sa ale jedia výhradne s cestovinami, výdatne poliate jemne pikantnú výpekom.

Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like