Vyskúšajte tento lahodný recept na plnenú kapustu, ktorý vám predstavíme v nasledujúcich riadkoch. Je to ideálna voľba pre tých, ktorí sa nechcú trápiť s baličkovaním jednotlivých kúskov. Tento recept je jednoduchý, rýchly a výsledok je nielen chutný, ale aj veľmi vzhľadový. Príprava nezaberie veľa času a každý, kto ochutná, bude nadšený.
Ingrediencie:
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1/2 šálky ryže
- 1 šálka vody
- 1 hlávka kapusty
- 500 g mletého mäsa (napr. bravčového, hovädzieho alebo mäsovej zmesi)
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1 vajce
Na zálievku:
- 1 vajce
- 200 ml mlieka
- 1/2 lyžičky soli
- Štipka mletého čierneho korenia
Na ozdobenie (nepovinné):
- Nasekaný kôpor
Postup:
- V hrnci zahrejeme olej a orestujeme na ňom premytú ryžu. Zalejeme vodou a ochutíme soľou. Varíme na miernom ohni, kým sa voda neodparí.
- Z kapusty vyrežeme stred a vložíme do hrnca. Pridáme vodu a varíme 20 minút, kým kapustné listy nezmäknú.
- Pripravíme si mäsovú plnku – nastrúhame mrkvu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, uvarenú ryžu a vajce. Dobre premiešame.
- Kapustu rozdelíme na listy a odstránime tvrdú časť. Vymastíme zapekaciu misu rastlinným olejom a rozložíme listy kapusty.
- Na kapustu nanesieme vrstvu mletej mäsovej zmesi. Postup opakujeme, kým nemáme všetko mäso a kapustu v miske. Na vrchu zabalíme kapustnými listami.
- Pripravíme zálievku – zamiešame vajce, mlieko, soľ a korenie. Popicháme kapustu na vrchu vidličkou a zalejeme. Zakryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.
- Pečieme 40 minút pri 180°C, potom odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút pri 200°C. Ozdobíme nasekaným kôprom.
Videorecept:
zdroj: Lecker schnell