Plnená kapusta podľa môjho deda: Nech sa páči, bez zbytočného baličkovania a výsledok zaručene ohromí!

Vyskúšajte tento lahodný recept na plnenú kapustu, ktorý vám predstavíme v nasledujúcich riadkoch. Je to ideálna voľba pre tých, ktorí sa nechcú trápiť s baličkovaním jednotlivých kúskov. Tento recept je jednoduchý, rýchly a výsledok je nielen chutný, ale aj veľmi vzhľadový. Príprava nezaberie veľa času a každý, kto ochutná, bude nadšený.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1/2 šálky ryže
  • 1 šálka vody
  • 1 hlávka kapusty
  • 500 g mletého mäsa (napr. bravčového, hovädzieho alebo mäsovej zmesi)
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 vajce

Na zálievku:

  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka
  • 1/2 lyžičky soli
  • Štipka mletého čierneho korenia

Na ozdobenie (nepovinné):

  • Nasekaný kôpor

Postup:

  1. V hrnci zahrejeme olej a orestujeme na ňom premytú ryžu. Zalejeme vodou a ochutíme soľou. Varíme na miernom ohni, kým sa voda neodparí.
  2. Z kapusty vyrežeme stred a vložíme do hrnca. Pridáme vodu a varíme 20 minút, kým kapustné listy nezmäknú.
  3. Pripravíme si mäsovú plnku – nastrúhame mrkvu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, uvarenú ryžu a vajce. Dobre premiešame.
  4. Kapustu rozdelíme na listy a odstránime tvrdú časť. Vymastíme zapekaciu misu rastlinným olejom a rozložíme listy kapusty.
  5. Na kapustu nanesieme vrstvu mletej mäsovej zmesi. Postup opakujeme, kým nemáme všetko mäso a kapustu v miske. Na vrchu zabalíme kapustnými listami.
  6. Pripravíme zálievku – zamiešame vajce, mlieko, soľ a korenie. Popicháme kapustu na vrchu vidličkou a zalejeme. Zakryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.
  7. Pečieme 40 minút pri 180°C, potom odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút pri 200°C. Ozdobíme nasekaným kôprom.

Videorecept:

zdroj: Lecker schnell

You Might Also Like