Pita chlieb plnený skvelou náplňou s kuracím mäsom si pripravíte bleskovou rýchlosťou, stačí vám 30 minút.

Zdieľať článok na

Ak ste prišli do obchodu bez zoznamu potravín, ktoré si potrebujete kúpiť a v hlave ešte nemáte vymyslené, čo by ste si dali, nebojte sa siahnuť po zdravej placke s názvom Lavasa.

Lavasa je nekysnutý, tenký mäkký chlieb. Ide o tradičný pokrm arménskej kuchyne, základ mnohých jedál. Je populárny na Kaukaze, Západnej Ázii a oblastí okolo Kaspického mora. Ide o najrozšírenejší chlieb v Arménsku, Azerbajdžane, Turecku a Iráne. Wikipédie

Stačí ho len naplniť tými správnymi ingredienciami, ktoré určite nájdete aj vo svojej chladničke. Použite svoju fantáziu a pripravte si chutný pokrm vo forme rolády s chrumkavou kôrkou.

Ingrediencie:

4 ks chleba Lavasa
1 paradajka
700 g kuracích pŕs
150 g tvrdého syra
3-4 ks nakladaných uhoriek
1ks červenej papriky
150 g šunky
1 vajíčko
majonéza (podľa chuti)
korenie (podľa chuti)

Postup:

Kuracie prsia si uvarte v osolenej vode.

Šunku a uvarené kuracie mäso si narežte na prúžky, syr nastrúhajte na strúhadle, papriku, paradajku a uhorky si nakrájajte na malé kocky.

Zmiešajte všetky ingrediencie a náplň máte hotovú! Každú vrstvu chleba si potrite majonézou, naplňte plnkou a zrolujte do tvaru rolády.

Plech na pečenie si vymastíme maslom alebo ho vysteľte papierom na pečenie. Dovnútra položte rolády, potrite ich vajíčkom, prikryte alobalom a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút.

Veríme, že sa vám tento recept páči a nebudete váhať nad tým či si ho pripravíte aj vy.


Zdieľať článok na

You Might Also Like