Piškótové rezy s rumom akúrat ku kávičke. Čokoládovo-rumový dezert s tou najlešpou chuťou!

Spread the love

Ingrediencie:

práškový cukor podľa chuti
rum
50 g masla do plnky
250 g tuku, 100%
200 g masla na krém
100 g čokolády na varenie
300 g vlašských orechov
50 g kakaa na polevu
600 g piškót
1 balenie smotanového pudingového prášku
4 lyžice krupicového cukru
4 lyžice kakaa
350 ml mlieka
600-700 ml černicové marmelády
8 vajec
8 lyžíc polohrubej múky

Pracovný postup:

Vajcia a cukor šľaháme do hustej bielej peny asi 10 – 15 minút. Zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom a cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do predhriatej rúry na 180 ° C a upečieme dočervena. Takto si upečieme 2 piškóty, každý zo 4 vajec + 4 lyžíc cukru + 4 lyžíc múky + 2 lyžice kakaa a necháme vychladnúť.

Na polevu rozpustíme 100% tuk, pridáme rozlámanú čokoládu, kakao a miešame, až je poleva hladká a čokoláda sa rozpustila. Piškóty a orechy jemne pomelieme, dáme do misy, pridáme 2 lyžice marmelády, cukor múčka podľa chuti, 50 g masla, premiešame a pridáme rum. Rumu toľko, aby vzniklo cestíčko, ktoré pôjde ľahko namazať na piškótu. Piškótový plát potrieme tenko marmeládou, pripravenou plnkou, opäť marmeládou a priklopíme druhý plát.

Ľahko prejdeme po povrchu dlhým tortovým nožom, aby sme mali rovný povrch a necháme asi 1 hodinu v chlade stuhnúť. Stuhnutý plát rozrežeme na 4 – 5 rovnakých pruhov, podľa toho ako ich chceme mať široké a každý polejeme pripravenou čokoládovou polevou, boky tiež potrieme polevou a necháme stuhnúť. V mlieku rozmiešame pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo rozšľaháme, po častiach zašľaháme vychladnutý puding, zvyšok čokoládovej polevy, cukor múčka podľa chuti a trochu rumu. Krém nastriekame zdobiacim vrecúškom na pripravené pásiky po bokoch a stredom. Do prázdnych riadkov nastriekame marmeládu, necháme v chlade stuhnúť a nakrájame. Plech 28 x 38

You Might Also Like