Pikantné, sladké, chrumkavé. Vyberte si z 10 skvelých receptov ako pripraviť chutné krídielka

Zdieľať článok na

Majú skvelú chuť, cenovo sú ľahko dostupné, jednoduché varenie – to všetko robí z kuracích krídeliek jedným z najobľúbenejších jedál. Existuje veľa spôsobov, ako ich pripraviť, používajú sa pri šalátoch, teplých občerstveniach, pečú sa v rúre, na grile, pri príprave sa často používajú rôzne druhy marinád a omáčok. Aj výber korenín je len na vás – kari, rozmarín, šalvia, zázvor, všetky možné druhy papriky a podobne.

Receptov nájdete veľa, stačí si len vybrať ten jeden, ktorý je podľa vášho gusta.

Ako pripraviť kuracie krídelká:

Kuracie krídla so zemiakmi

Ingrediencie:

  • 800g krídeliek
  • 500 g zemiakov
  • Forma na zapekanie

Ingrediencie na výrobu marinády:

  • 1 polievková lyžička majonézy
  • Polovica polievkovej lyžice horčici
  • 2 polievkové lyžice sojovej omáčky
  • Soľ, korenie, cesnak, kari

Príprava:

    1. Príprava marinády z majonézy, horčice a sójovej omáčky.
    2. Kuracie krídelká a zemiaky naložte do majonézy a ponechajte v nej po dobu 3 hodín.
    3. Krídelká a zemiaky dajte do formy na zapekanie, a pečte pri teplote 220 stupňov po dobu 40 minút.

Kuracie krídelká v sójovo-horčicovej omáčke

Ingrediencie:

  • 700g kuracích krídeliek
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 2 polievkové lyžice sojovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Korenie Khmeli-Suneli

Príprava:

  1. Zmiešajte majonézu so sojovou omáčkou, horčicou, korením, roztlačte cesnak a pridajte aj ten.
  2. Umyté a osušené krídeľka vložte do pripravenej marinády a ponechajte ich 2-3 hodiny v chladničke.
  3. Krídelka rozložte na plech na pečenie v predhriatej rúre na 180 stupňoch po dobu 20 až 30 minút.

Kuracie krídelká v cestíčku

Ingrediencie:

  • 6 kuracích krídeliek
  • 3 vajcia
  • 50 gramov múky
  • Soľ, korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Zmiešajte múku, vajcia, coľ a korenie. Vznikne vám cesto.
  2. Krídelka nakrájajte na polovicu, posoľte, pokoreňte a obalte v cestíčku.
  3. Pripravte si panvicu, ktorú potrite olejom.
  4. Krídelka smažte na oboch stranách, je potrebné aby bolo dobre opečené.

Pikantné krídla

Ingrediencie:

  • 20 kuracích krídeliek
  • 4 strúčiky cesneku
  • Polovica lyžice sojovej omáčky
  • 1 polievková lyžica citronovej šťavy
  • 1-2 lyžice papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Dôkladne umyte kuracie krídelka a osušte ich papierovou utierkou.
  2. Zlisujte cesnak v lise.
  3. Pridajte do krídeliek citronovú šťavu, papriku, cesnak, sojovú omáčku, okoreňte a posoľte podľa chuti.
  4. Kuracie krídelka nechajte v marináde 2-3 hodiny.
  5. Dajte krídelka smažiť, a podávajte ich za horúca.

Kuracie krídelka s parmezánom zapekané v trúbe

Ingrediencie:

  • 3 litre studenej vody
  • ¼ lyžice soli
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička sušeného tymiána
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sušeného rozmarína
  • 1,5 – 2 kg kuracích krídeliek
  • 8-10 strúčikov cesnaku
  • 3-4 polievky olivového oleja
  • 1 polievková lyžica čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky červenej papriky
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • 1 lyžica jemne strúhaného parmezána
  • 70-80 gramov balzamikového octu

Príprava:

1. Nalejte vodu do veľkého hrnca. Pridajte ocot, soľ, bobkový list, tymian, oregano,        rozmarín a počkajte, kým voda začne vrieť. Potom vložte krídelka a varte 15 minút.
2. Krídla položte na rošt alebo dosku, nechajte ich 15 minút chladnúť.
Krídelka osoľte.
3. Do veľkej misky pridajte cesnak, olivový olej, čierne, červené korenie a dobre premiešajte.
4. Krídelka vložte do vytvorenej marinády, premiešajte. Posypte ich strúhankou, znova premiešajte. Pridajte parmezán.
5. Krídla položte na plech na pečenie, potrite olivovým olejom a posypte zvyšným parmezánom.
6. V rúre pečte na 230 stupňov 20-25 minút, nech nadobudnú zlatohnedú farbu.

Kuracie krídelká pečené na citrone

Ingrediencie:

  • 500 gramov kuracích krídeliek
  • 200 gramov granulovaného cukru
  • 500 ml vody
  • 3 citrony
  • Čierne mleté korenie podľa vkusu

Príprava:

  1. Pripravte si cukrový sirup, pridajte citrony a varte 20 minút.
  2. Rúru ohrejte na 180 stupňov.
  3. Potrite krídelka paprikou, vložte na plech a polejte ich sirupom s citronmi.
  4. Krídielka pečieme po dobu 35-40 minút.

Kebab z kuracích krídeliek

Ingrediencie:

  • 15 kuracích krídel
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 zväzok petržlenu
  • 1 zväzok kôpru
  • Koriander
  • Škorica
  • 2-3 lyžice majonézy
  • Sojová omáčka podľa chuti

Príprava:

  1. Do krídel pridajte jemne nakrájanú paradajku (bez kože), cibuľu, papriku a ostatnú zeleninu.
  2. Pridajte koriander, škoricu, majonezu a sojovú omáčku.
  3. Všetko premiešajte rukami.
  4. Nechajte marinovať 2 hodiny.
  5. Marinované krídelka položte na rošt grilu.
  6. Oheň nemôže byť príliš veľký, aby krídelka nezačali horieť.
  7. Krídelka otáčajte, aby boli vyprážané z každej strany, ak chcete, aby boli rýchlejšie spravené, prepichnite ich na rôznych miestach.

Kuracie krídla v medovej omáčke

Ingrediencie:

  • 500 gramov krídeliek
  • 60 gramov medu
  • 140 gramov sojovej omáčky
  • Šťava z polovice citrona
  • 20 gramov zázvoru
  • 10 gramov kari
  • Soľ podľa chuti
  • 70 ml rastlinného oleja

Príprava:

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie, vznikne marináda, ktorou zalejete krídelka.
  2. Nechajte hodinu na chladnom mieste.
  3. Prichystajte si veľkú panvicu, polejte ju olejom a položte krídelka.
  4. Smažte ich zo všetkých strán.
  5. Zalejte ich zvyšnou marinádou, zmenšite oheň a smažte ešte asi 15 minút.
  6. Kuracie krídla v medovej omáčke sú pripravené na použitie.

Kuracie krídla na pive

Ingrediencie:

  • 6 strúčikov cesnaku
  • 10 gramov kari
  • 10 gramov soli
  • 1 kg kuracích krídeľ
  • 1,5 litra svetlého piva

Príprava:
1. V mixéri rozmixujte cesnak, pridajte kari a soľ.
2. Umyte a narežte krídelká.
3. Krídeľka položte 1 hodinu na chladné miesto.
4. Položte kuracie krídla na plech na pečenie a zalejte pivom.
5. Plech vložte do predhriatej rúry na 220 stupňov po dobu štyridsiatich minút.

Po upečení kuracích krídeliek ich položte do hlbokej misky a polejte omáčkou, ktorá vznikla pri zapečení.

Existuje veľa receptov, ako možno pripraviť kuracie krídelká, a preto je iba na vás, čo si vyberiete. Nezabudnite vaše obľúbené recepty zdielať s priateľmi.

zdroj: takprosto.cc


Zdieľať článok na

You Might Also Like