Pečené kuracie stehná v HORČICOVO-CESNAKOVEJ OMÁČKE. U nás doma ich už inak ani nevaríme!

Spread the love

Kuracie mäso je jedným z najviac pripravovaného na celom svete. Podáva sa varené, dusené, vyprážané, grilované i zapekané. Pridáva sa do šalátov, nátierok alebo špízov.

Príprava hydinového mäsa nie je nijako zložitá a nájdete veľa receptov, čo si z neho ukuchtiť ako pre sviatočné chvíle, tak pre bežný obed. V dnešnom článku vám ponúkame jeden z nich; uctia nielen svojich blízkych, ale aj náročné maškrtné jazýčky.

Ingrediencie sú bežne dostupné v každom obchode a ich cena nie je nijako vysoká. Napíšte nám do komentárov, ako sa vám pokrm vydaril, a budeme radi, keď pridáte aj fotografie vášho kulinárskeho umenia.

Ingrediencie:

8 kuracích stehien
350 g kyslej smotany
1 čajová lyžička horčice
soľ
mleté korenie podľa chuti
mletá paprika podľa vašej chuti
korenie, ktoré máte radi (grilovacie, na kura, rôzne bylinky)
3 strúčiky cesnaku
50 g masla
10 ml slnečnicového oleja
200 g strúhaného tvrdého syra

 

Kuracie mäso je jedným z najviac pripravovaného na celom svete. Podáva sa varené, dusené, vyprážané, grilované i zapekané. Pridáva sa do šalátov, nátierok alebo špízov.

Pracovný postup:

Omáčka:
Horčicu zmiešajte s kyslou smotanou, korením, soľou, prelisovaným cesnakom a olejom, riadne premiešajte a vylejte do pripravenej zapekacej misky.

Kuracie stehná:
Stehná riadne umyte a očistite. Ak ich budete piecť s kožou, posypte ju korením, aby mala dobrú chuť, ak nie, potom ju úplne odstráňte. Stehná položte do omáčky tak, aby z nej povrch mäsa vyčnieval von.

Takto pripravenú zapekaciu misu prikryte alobalom, vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečte asi 40 až 50 minút podľa výkonu vašej rúry. Po tejto dobe alobal odstráňte, povrch posypte strúhaným syrom a nechajte piecť, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like