Pečené kuracie stehná S KYSLOU SMOTANOU podľa receptu mojej svokry! Jemnejšie a mäkšie kuracie stehná ste ešte nejedli!

Spread the love

Dnes sme pre Vás pripravili senzačný recept, v ktorom nájdete pečené kurča s kyslou smotanou. Toto jedlo je tak chutné a zvláštne, že si ho môžete vychutnať ako vo všednom dni, tak pri každej príležitosti.

Mäso je mimoriadne mäkké, šťavnaté a má príjemnú vôňu korenia. Podávame vždy teplé a pridať môžeme zemiaky, ryžu, varené cestoviny alebo čerstvú zeleninu.

Potrebujeme:

1,3 kg kuracích stehien
3 dl kyslej smotany
1 citrón
4 strúčiky cesnaku
zelenú petržlenovú vňať podľa chuti
½ lyžičky oregána
2 lyžice oleja
mleté čierne korenie
pol lyžice soli

Postup:

Umyte citrón, potom ho utrite do sucha, nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Pre tento recept stačí 1 lyžica citrónovej šťavy. Zelenú petržlenovú vňať umyte a nakrájajte na malé kúsky.

Olúpte a vylisujte cesnak. Kyslú smotanu vložte do misky, pridajte oregáno, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu, cesnak, olej, soľ a korenie a premiešajte.

Pridajte petržlenovú vňať a premiešajte. Omáčku máte hotovú. Umyte kuracie stehná. Umiestnite stehná do uzatvárateľného vrecka a pridajte omáčku.

 

Uzavrite sáčok a pretrepte. Omáčka sa krásne prepojí s mäsom. Vložte do chladničky na 30 minút.

Zahrejte rúru na 180 stupňov, vytiahnite stehná z vrecka a vložte ich do zapekacej misy spoločne s omáčkou.

 

 

Pečte 45-60 minút.

Dobrú chuť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: bidista.com

You Might Also Like