PARÍŽSKY KRÉM podľa receptu mojej mamičky: Robím s ním všetky dezerty na veľkú noc: Budete si olizovať všetky prsty!

Spread the love

Nielen na vianočné sviatky, ale aj kedykoľvek inokedy počas roka sa vám tento recept bude určite skvele hodiť.

Parížsky krém dotiahne vaše dezerty do absolútnej dokonalosti.

Neváhajte ho vyskúšať do tort, rolád, zákuskov, alebo len tak, napríklad s čerstvým ovocím.

Potrebujeme:

250 ml smotany na šľahanie
100 g kakaa
500 g masla
350 g kryštálového cukru

Postup:

Do hrnca nalejeme smotanu s cukrom. Preložíme na platňu a privedieme do varu – to je základ pre budúci krém – smotana musia zovrieť a cukor v nej musí byť rozpustený.

Vriacu tekutinu zložíme z platne a pridáme kakao. Dôkladne rozmiešame metličkou.

Takto pripravenú zmes necháme poriadne vychladnúť. Potom do tejto zmesi pridáme maslo (ideálne nakrájané na menšie kúsky) a celú zmes vyšľaháme.

Šľahanie krému trvá približne 13-15 minút. Správne ušľahaný krém má nadýchanú konzistenciu (ako pena) a že je hotový spoznáme tak, že zbledne a zväčší svoj objem – vtedy môžeme prestať šľahať.

Pozor aby ste krém neprešľahali tak, že bude až príliš riedky.

Používame na plnenie tort, do rolád, závinov, na zákusky a vynikajúci je aj na vianočné pečivo (napríklad na parížske rožky či do laskoniek).

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like