Paradajky konzervované v želé – lahodné, sladko-kyslé a voňavé. Udržiavajú si vynikajúci tvar!

Zdieľať článok na

Z taniera zmiznú veľmi rýchlo! Vyzerajú veľmi zaujímavo a sú neuveriteľne chutné a chutné!

 

Zloženie:

-1,5-2 kg paradajok;

-1-2 cibule.

 

Pre 1 liter marinády (dosť pre 2 1 litrové nádoby a 500 ml nádobu):

-1 liter vody;

-100 g cukru (4 polievkové lyžice);

-30 g soli  (1,5 lyžice);

-30 g rýchlo sa rozpúšťajúcej želatíny;

-2-3 nové korenie;

-5-6 čierneho korenia;

-2 bobkové listy;

-2 lyžice 9% octu.

 

SPÔSOB PRÍPRAVY:

 

1. Paradajky nakrájajte na polovice alebo štvrtiny (v závislosti od ich veľkosti). Odstráňte im chrbát.

 

 

2. Cibuľu nakrájame na hrubé plátky.

 

 

3. Cibuľu a paradajky po vrstvách vložíme do sterilizovaných nádob, až ich úplne naplnia.

 

 

4. Pripravte si marinádu: vodu nalejte do hrnca. Pridajte soľ, cukor, bobkové listy, nové korenie a čierne korenie. Premiešajte a získaný roztok varte 2 – 3 minúty od okamihu varu. Zložte ho z ohňa.

5. Pridajte želatínu do získanej marinády. Dobre premiešajte, kým sa úplne nerozpustí.

6. Varte marinádu na malom ohni. Pridajte ocot. Zmiešajte ju a priveďte ju do varu, ale nevarte ju: Ak sa objavia prvé vriace bubliny, odstavte ju z ohňa.

 

 

7. Nalejte marinádu do pohárov, úplne ich naplňte.

 

 

8. Poháre zakryte sterilizovanými viečkami a vložte ich do veľkého hrnca s dnom vyloženým čistou handričkou. Nalejte horúcu vodu do panvice tak, aby pokrývala ¾ z výšky nádob.

9. Poháre sterilizujte  15 minút na miernom ohni.

 

 

10. Vyberte ich jeden po druhom z vody a pevne ich zatvorte.

11. Viečka otočte nadol a zakryte ich teplou prikrývkou, kým úplne nevychladnú. Potom ich vložte na niekoľko hodín do chladničky: všimnete si, ako sa marináda zmení na studené želé.

 

Prajeme vám dobrú chuť do jedla so svojimi blízkymi!

 

zdroj: retete-usoare.eu


Zdieľať článok na

You Might Also Like