Paradajková pomazánka s paprikou na zimu: Odporúčame vám pripraviť si veľké množstvo. 10 pohárov z predchádzajúceho roka nám nestačilo!

Zdieľať článok na

Mimoriadne chutná pomazánka na zimu, ktorú je možné konzervovať bez octu a bez sterilizácie! Odporúčame vám pripraviť pomerne veľké množstvo: 10 pohárov z predchádzajúceho roka nám nestačilo. 

 

Zloženie:

-4,5 kg paradajok;

-1 kg sladkej papriky;

-2 bobkové listy;

-15 bobúľ nového korenia;

-jednu lyžicu soli.

 

SPÔSOB PRÍPRAVY:

1. Paradajky a papriky dobre umyte. Odstráňte stonky paradajok a papriky očistite od stopiek a semien. Nakrájajte ich na kúsky.

 

 

2. Prejdite paradajky a papriky cez mlynček na mäso alebo ich rozmixujte v mixéri. Vložte ich do veľkého hrnca s hrubým dnom. Privedieme do varu za pravidelného miešania.

 

 

3. Pridajte bobkový list, nové korenie (vopred ich umyte) a raz osoľte. Zmiešajte.

 

 

4. Varte asi 30 minút na miernom ohni a pravidelne miešajte. Nie je potrebné zhromažďovať vytvorenú penu na jej povrchu alebo ju zakrývať vekom. Na konci odstráňte z pomazánky nové korenie a bobkové listy.

5. Pomazánku preložte do sterilizovaných pohárov. Zakryte ich sterilizovanými viečkami a pevne ich uzavrite.

 

 

6. Viečka otočte nadol a zakryte ich prikrývkou, kým úplne nevychladnú.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť do jedla so svojimi blízkymi!

 

zdroj: retete-usoare.eu


Zdieľať článok na

You Might Also Like