Bravčová panenka na smotane je lahodné a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník. Toto jemné a vláknité mäso s obsahom tuku iba okolo 2% je skutočnou delikatesou. Tento recept na panenku na smotane je taký chutný, že si pri ňom naozaj oblížete všetkých prstov.
Podľa návodu z youtube kanála Kubíčkovy recepty si pripravíte úžasný obed pre 4 osoby, ktorý vám zaberie asi 30 minút.
Ingrediencie:
- 600 g bravčovej panenky
- 80 g parmezánu (alebo eidamu)
- 70 g sušených paradajok
- 250 g smotany na šľahanie (33%)
- 100 ml vývaru
- 30 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- čierne mleté korenie
- cca 20 guľôčok zeleného korenia
- 1 ČL sušenej petržlenovej vňate
- soľ
- rasca
Postup:
- Panenku nakrájajte na hrubšie plátky, posypte rozdrveným zeleným korením, pokvapkajte olivovým olejom a osolte.
- Mäso obalujte rukou, aby sa dobre pokrylo korením a sprudka ho opečte na rozpálenom oleji.
- Strúčiky cesnaku rozpučte a nasekajte nadrobno. Sušené paradajky nakrájajte na malé kúsky. Tvrdý syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Opečené mäso vyberte z panvice. Na výpeku osmažte cesnak a zalejte vývarom.
- Pridajte sušené paradajky, nechajte rozpustiť maslo, premiešajte so sušenou petržlenovou vňaťou a štipkou rasce. Podlejte vývarom a pridajte šľahačkovú smotanu.
- Do omáčky primiešajte strúhaný syr, osolte podľa chuti a vložte opečené mäso. Hotovo, môžete servírovať!
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Vaříme s Kubíčkem