Panenka na smotane: Recept tak lahodný a neodolateľný, že si oblížete všetkých 10 prstov!

Bravčová panenka na smotane je lahodné a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník. Toto jemné a vláknité mäso s obsahom tuku iba okolo 2% je skutočnou delikatesou. Tento recept na panenku na smotane je taký chutný, že si pri ňom naozaj oblížete všetkých prstov.

 

Podľa návodu z youtube kanála Kubíčkovy recepty si pripravíte úžasný obed pre 4 osoby, ktorý vám zaberie asi 30 minút.

Ingrediencie:

  • 600 g bravčovej panenky
  • 80 g parmezánu (alebo eidamu)
  • 70 g sušených paradajok
  • 250 g smotany na šľahanie (33%)
  • 100 ml vývaru
  • 30 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • čierne mleté korenie
  • cca 20 guľôčok zeleného korenia
  • 1 ČL sušenej petržlenovej vňate
  • soľ
  • rasca

Postup:

  1. Panenku nakrájajte na hrubšie plátky, posypte rozdrveným zeleným korením, pokvapkajte olivovým olejom a osolte.
  1. Mäso obalujte rukou, aby sa dobre pokrylo korením a sprudka ho opečte na rozpálenom oleji.
  2. Strúčiky cesnaku rozpučte a nasekajte nadrobno. Sušené paradajky nakrájajte na malé kúsky. Tvrdý syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.

 

  1. Opečené mäso vyberte z panvice. Na výpeku osmažte cesnak a zalejte vývarom.
  2. Pridajte sušené paradajky, nechajte rozpustiť maslo, premiešajte so sušenou petržlenovou vňaťou a štipkou rasce. Podlejte vývarom a pridajte šľahačkovú smotanu.

 

  1. Do omáčky primiešajte strúhaný syr, osolte podľa chuti a vložte opečené mäso. Hotovo, môžete servírovať!

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Vaříme s Kubíčkem

You Might Also Like