Zostali vám nejaké palacinky od obeda? Alebo už nemáte chuť na tie klasické? Tento recept je ideálny pre každého! Skvelá kombinácia palaciniek a slaného koláča. Stačí pridať syr, mäso a paradajkovú omáčku… čo viac si priať?
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa
800 g paradajok alebo paradajkovej omáčky
soľ, korenie
2 čajové lyžičky olivového oleja
1 čajová lyžička cukru
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
čerstvá bazalka
2 čajové lyžičky sušeného oregana
6-8 palaciniek
strúhaný syr
Postup :
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cesnak a cibuľu. Keď cibuľa zhnedne, pridajte lyžičku hnedého cukru a mäso. Pridajte soľ a korenie. Restujte, kým mäso nie je hotové, potom pridajte paradajky, čerstvú bazalku a oregano. Varte, kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne. Potom nechajte vychladnúť.
Vyprážajte palacinky. Na dno teplovzdornej nádoby pridajte niekoľko polievkových lyžíc omáčky. Na každú palacinku pridajte omáčku a zrolujte ju. Položte na omáčku. Zalejeme zvyškom omáčky a posypeme strúhaným syrom. Pečte približne 10 minút pri teplote 190-200 °C. A hotovo! Perfektný obed alebo večera!
Video s postupom tu: