Overený recept na domáce rožky, ktoré zatienia kupované: Jednoduchý recept a sú pripravené už za pár minút!

Vynikajúce, jednoduché a rýchle domáce rožky sú tou pravou voľbou pre tých, ktorí chcú mať vždy čerstvé pečivo pripravené za krátky čas. Tento recept je tak jednoduchý, že cesto pripravíte za len 5 minút!

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 200-250 ml vody
  • 1 PL bravčovej masti
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • 21 g droždia

Postup:

  1. V menšom množstve vlažnej vody rozmiešajte cukor a droždie a nechajte kvások vzísť.
  2. Múku preosejte a pridajte soľ.
  3. Do múky vmiešajte vzejací kvások a zvyšok vody a spracujte jednotné cesto. Za 5 minút máte hotové!
  4. Pokryte cesto vlhkou utierkou a nechajte ho kysnúť 30 minút.
  5. Cesto rozdelte na 10 častí a rukami ich premiesite.
  6. Nechajte cesto odpočinúť 5 minút.
  7. Na pomúčenej doske valčekom vytvarujte trojuholníky, ktoré potom zrolujete do tvaru rožkov.
  8. Rožky uložte na plech vyložený papierom na pečenie, prikryte fóliou a nechajte ich ešte 40 minút kysnúť.
  9. Medzitým si predohrejte rúru na 250 °C.
  10. Na spodok rúry umiestnite nádobu s teplou vodou, uprostred rozohriatej rúry vložte plech s rožkami a hneď zavrite dvere, aby neunikala para.
  11. Pečte rožky približne 10-12 minút do zlatista.
  12. Po vybratí z rúry rožky postriekajte vodou a nechajte ich vychladnúť na mriežke.

Prajeme vám dobrú chuť a tešíme sa na vaše ďalšie kulinárske objavy!

 

zdroj foto+text: Báječná vareška

You Might Also Like