Osviežujúce jahodové rezy, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku! JEDNODUCHÝ RECEPT

Spread the love

Jemná piškóta, čerstvé jahody, čokoláda a ak máte radi, napríklad aj šľahačka. Tiež sa vám zbiehajú sliny? Pripravte si tieto vynikajúce jahodové rezy.

Ingrediencie:

piškóta
4 vajcia
15 dkg práškového cukru
1/2 dcl oleja
1 dcl teplej vody
20 dkg polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva

Krém:

1/2 kg jahôd
1 vanilkový puding
25 dkg masla
20 dkg práškového cukru

Postup práce:

Vajcia ušľahajte s cukrom, pridajte olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Plech vyložte papierom na pečenie (môžete len vymazať a vysypať múkou) a nalejte pripravené cesto.

Rúru vyhrejte na 175 ° C, opatrne vložte plech a pečte pomaly asi 45 minút (podľa výkonu vašej rúry). Po upečení nechajte vychladnúť. Medzi tým si pripravte krém.

Rada: Prvých 30 minút rúru vôbec neotvárajte – piškót by klesol!

Krém:
Jahody rozmixujte, premiešajte s pudingovým práškom a dajte variť ako bežný puding. Maslo vymiešajte s cukrom a postupne pridávajte vychladnutú jahodovou zmes.

Na vychladnutú piškótu natrite pripravený krém a môžete ich poliať čokoládou alebo poukladať jahodami a zaliať želatínou. Dobrú chuť.

You Might Also Like