Pripravte si osviežujúcu jahodovú tortu z panvice, ktorá nielenže vyzerá vynikajúco, ale aj úžasne chutí. Potešte týmto lahodným dezertom svojich najbližších a vychutnajte si jeho jedinečnú chuť.
Ingrediencie:
- 300 g jahôd
- 20 g masla
- 1 PL kryštálového cukru
- 1 vajce
- 50 g kryštálového cukru
- 1 balenie vanilínu
- 50 ml rastlinného oleja
- 100 ml mlieka
- 150 g hladkej múky
- 8 g prášku do pečiva
Postup prípravy:
- Nakrájajte jahody na tenké plátky a roztopite maslo na panvici.
- Pridajte cukor a miešajte špachtľou, kým sa neroztopí.
- Na panvicu pridajte jahody a poduste ich 5 minút.
- Vajce, cukor a vanilín rozmiešajte v miske metličkou.
- Pridajte olej, mlieko, preosejte múku s práškom do pečiva a vymiešajte riedke cesto.
- Nalejte cesto na jahody na panvici a prekryte pokrievkou. Varíte na miernom ohni 10-15 minút.
- Obráťte tortu a varíte ďalších 5-7 minút.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Dolce arabe