Osviežujúca jahodová torta z panvice rýchlo a jednoducho: Tento recept očaril celý svet!

Pripravte si osviežujúcu jahodovú tortu z panvice, ktorá nielenže vyzerá vynikajúco, ale aj úžasne chutí. Potešte týmto lahodným dezertom svojich najbližších a vychutnajte si jeho jedinečnú chuť.

 

Ingrediencie:

  • 300 g jahôd
  • 20 g masla
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilínu
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka
  • 150 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva

Postup prípravy:

  1. Nakrájajte jahody na tenké plátky a roztopite maslo na panvici.
  2. Pridajte cukor a miešajte špachtľou, kým sa neroztopí.
  3. Na panvicu pridajte jahody a poduste ich 5 minút.
  4. Vajce, cukor a vanilín rozmiešajte v miske metličkou.
  5. Pridajte olej, mlieko, preosejte múku s práškom do pečiva a vymiešajte riedke cesto.
  6. Nalejte cesto na jahody na panvici a prekryte pokrievkou. Varíte na miernom ohni 10-15 minút.
  7. Obráťte tortu a varíte ďalších 5-7 minút.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Dolce arabe

You Might Also Like