Originálny recept na parížsky šalát z roku 1989. Na túto chuť sa nedá zabudnúť

Spread the love

Parížsky šalát, receptúra 50160. Parížsky šalát podľa pôvodnej receptúry nebol nazvaný po francúzskej metropole. Označenie pre výrobu a predaj niesol po hlavnej použitej zložke – parížskej salámy . Ten sa po zrušení potravinárskych noriem v začiatku 90. rokov moc nevyrába. A keď áno, v kvalite je to sporné, a zakaždým iné. Ak sa nám však podarí objaviť parížsky salám, alebo iný chuťovo podobný, vyrobiť parížsky šalát už je ľahké . Stačí sa držať pôvodnej receptúry, ktorú ponúkame.

 

Na pol kilogramu parížskeho šalátu potrebujeme:

200 g parížskej salámy
90 g kyslých uhoriek
30 g sterilizovaného hrášku
13 g cibule
150 g domácej majonézy (žĺtky a olej – najlepšie je použiť domáce vajcia)
5 g krupicový cukor
5 g soľ
10 g plnotučná horčica
2,5 g ocot (jedna čajová lyžička)
4 g worcesterskej omáčky
korenie (0,25 = na špičku noža)

Postup:

Odvážame 200 gramov salámy, 90 g sladkokyslých uhoriek, 30 g sterilizovaného hrášku, 13 gramov cibule. Salámu a uhorky ručne nakrájame na tenké rezance. Cibuľu nakrájame na čo najdrobnejšie kocky. Aby nebola pálivá a nezhorkla, dáme ju do sitka a prelejeme vriacou vodou. Nakrájané suroviny a hrášok dáme do misy. Pridáme aj všetky ostatné prísady, dobre premiešame.

Hotový parížsky šalát uložíme do chladničky. Niekoľko hodín ho necháme odpočívať. Parížsky šalát podávame s pečivom napríklad večeru. Alebo ho môžeme použiť pri zhotovovaní obložených chlebíčkov, zdobených plnených vajec a iných výrobkov studenej kuchyne.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like