Originálny koláč s čokoládovým cestom plnený sýtym tvarohom a hrozienkami.

Spread the love

Čokoládová príchuť je pravdepodobne tou najobľúbenejšou, keď príde na rôzne dezerty a sladké jedlá. Ak máte tiež radi tú nezameniteľnú chuť, určite budete nadšení z receptu na vynikajúcu čokoládovú buchtu.

O to lepší tento dezert je vďaka tomu, že jemné čokoládové cesto dopĺňa svieži a sýty tvaroh. Príprava je veľmi jednoduchá a táto kombinácia zaručene poteší každého, kto výslednú buchtu ochutná!

Potrebujeme:

Zloženie cesta:

8 lyžíc múky
6 lyžíc cukru
2 lyžice nesladeného kakaového prášku
4 vajcia
6 lyžíc oleja
50 ml mlieka
50 ml kyslej smotany
1 vrecúško prášku na pečenie

Zloženie náplne:

500 g tvarohu
120 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
1 lyžice kyslej smotany
hrozienka

Na ozdobu:

1 lyžica cukru
1 vrecúško vanilkového cukru

Príprava

Zmiešajte prísady cesta a premiešajte pomocou robota do krémovej konzistencie. Polovicu cesta upečte v plechu pri 180 stupňoch po dobu 10 až 12 minút. Zmiešajte tvaroh s oboma druhmi cukru a kyslou smotanou, pridajte hrozienka. Na upečené cesto navrstvíme túto zmes a pridajte zvyšné cesto. Pečte 40 minút pri 180 stupňoch. Po upečení a vychladnutí buchty celý povrch posypte cukrom a hrozienkami. Pred podávaním nakrájajte.

You Might Also Like