Orechové štangličky podľa Lucky – výborné sladké pečivo nielen na Vianoce!

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTÍČKO:

20dkg práškového cukru

20dkg mletých orechov

1 žítok

1 PL ríbezľového lekváru

GLAZÚRA:

1 bielok

10dkg práškového cukru

1 PL citrónovej šťavy

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre, zaleží na vašej rúre , ale približne na 120-150 stupňov a treba sledovať, ci nezačínajú tmavnúť, čas približne do 30 min.,mali by byt skoro biele.

Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate.

You Might Also Like