POTREBNÉ PRÍSADY
CESTÍČKO:
20dkg práškového cukru
20dkg mletých orechov
1 žítok
1 PL ríbezľového lekváru
GLAZÚRA:
1 bielok
10dkg práškového cukru
1 PL citrónovej šťavy
POSTUP PRÍPRAVY:
Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre, zaleží na vašej rúre , ale približne na 120-150 stupňov a treba sledovať, ci nezačínajú tmavnúť, čas približne do 30 min.,mali by byt skoro biele.
Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate.