Opekaný bylinkový koláč: Bude to to najchutnejšie, čo ste kedy jedli!

Dnes som si pre vás pripravil recept, ktorý vás nenechá chladnými. Ide o vynikajúci recept na opekaný bylinkový koláč. Poďme sa teraz pozrieť na postup.

Ingrediencie:

  • 1 lyžička (8 g) soli
  • 1,5 pohára (300 ml) vody
  • 4 poháre (480 g) múky
  • 1 zväzok petržlenu
  • 1 cibuľa
  • soľ a čierny korenie podľa chuti
  • 150 g masla
  • 3-4 lyžice (40 ml) rastlinného oleja

Postup:

  1. Do misky pridajte 1 lyžičku soli a 1,5 pohára vody (300 ml) a dôkladne premiešajte, kým sa soľ úplne nerozpustí.
  2. Pridajte 4 poháre múky (480 g) a premiešajte spolu. Múku si najprv preosejte. Vymiešajte cesto lyžicou, následne rukou a nechajte ho odpočinúť 15 minút. Cesto by malo byť stredne tvrdé.
  3. Na plnku potrebujete 1 zväzok petržlenu a 1 cibuľu. Nakrájajte ich na drobné kúsky a premiešajte s soľou a čiernym korením podľa chuti.
  4. Rozdelte cesto na 6 rovnakých častí a každú časť vyvaľkajte. Potom nechajte cesto ešte 5 minút odpočinúť.
  5. Postupujte podľa videa a naplňte cesto plnkou z petržlenu a cibule. Na každý koláč pridajte 25 g masla, zabaľte ho a pripravte na opekanie.
  6. Do panvice pridajte 3-4 lyžice rastlinného oleja (40 ml) a opečte koláče z oboch strán. Sledujte, ako sa koláč rozpúšťa a nechajte ho na chvíľu vychladnúť.

Video recept:

zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

You Might Also Like