Dnes som si pre vás pripravil recept, ktorý vás nenechá chladnými. Ide o vynikajúci recept na opekaný bylinkový koláč. Poďme sa teraz pozrieť na postup.
Ingrediencie:
- 1 lyžička (8 g) soli
- 1,5 pohára (300 ml) vody
- 4 poháre (480 g) múky
- 1 zväzok petržlenu
- 1 cibuľa
- soľ a čierny korenie podľa chuti
- 150 g masla
- 3-4 lyžice (40 ml) rastlinného oleja
Postup:
- Do misky pridajte 1 lyžičku soli a 1,5 pohára vody (300 ml) a dôkladne premiešajte, kým sa soľ úplne nerozpustí.
- Pridajte 4 poháre múky (480 g) a premiešajte spolu. Múku si najprv preosejte. Vymiešajte cesto lyžicou, následne rukou a nechajte ho odpočinúť 15 minút. Cesto by malo byť stredne tvrdé.
- Na plnku potrebujete 1 zväzok petržlenu a 1 cibuľu. Nakrájajte ich na drobné kúsky a premiešajte s soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Rozdelte cesto na 6 rovnakých častí a každú časť vyvaľkajte. Potom nechajte cesto ešte 5 minút odpočinúť.
- Postupujte podľa videa a naplňte cesto plnkou z petržlenu a cibule. Na každý koláč pridajte 25 g masla, zabaľte ho a pripravte na opekanie.
- Do panvice pridajte 3-4 lyžice rastlinného oleja (40 ml) a opečte koláče z oboch strán. Sledujte, ako sa koláč rozpúšťa a nechajte ho na chvíľu vychladnúť.
Video recept:
zdroj: Enfes Yemek Tarifleri