Odľahčená verzia šišiek – výborné šišky PEČENÉ V RÚRE! Sú úplne mäkkučké a nebude vám po nich ťažko…

Spread the love

Keď som tento recept našla musela som ho hneď vyskúšať. A aj keď som bola skeptická ku konečnému výsledku, môžem povedať, že ma milo prekvapil! 🙂 Sú naozaj jemnulinké a chutné.

Je jasné, že s tými smaženými nemajú veľa spoločného, ale mne pripomínajú tie ľahučké šišky, čo predávajú vo všetkých hypermarketoch, akurát tieto nie sú cítiť po prefritovanom oleji. Všetkým odporúčam, aj detičkám budú isto chutiť.

Budeme potrebovať:

50 dkg polohrubej múky

3 dkg droždia

2,8-3 dl mlieka

7 dkg cukru

5 dkg masla

1/2 KL soli

2 žĺtky

Marhuľový lekvár (alebo iná ľubovoľná náplň)

Práškový cukor

Postup:

Z droždia urobíme kvások v 1 dl mlieka s malým množstvom cukru..

Ostatné ingrediencie (okrem lekváru a práškového cukru) zmiešame spolu so zvyšným mliekom. Cesto necháme v teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok, troška vypracujeme a znovu necháme chvíľu odpočívať.

Cesto si vylejeme na vymúčenú dosku a vyvaľkáme na 1,5-2 cm. Pomocou pohára vykrajujeme šišky.

Šišky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté kuchynskou utierkou ich necháme odpočívať 20-25 minút.

Rúru si predhrejeme na 190°C. Do šišiek urobíme prstom dierky do ktorých vložíme po jednej lyžičke lekváru.

Vložíme do rúry a pečieme kým nám nezačnú hnednúť.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like