Nebudeme si klamať. Nie vždy máme chuť vymýšľať jedinečné a časovo náročné dezerty. Ak chcete mať istotu, že sa vám to vždy podarí, vyskúšajte tento recept!
Potrebujeme:
– 200 g masla
– 1 pohár cukru
– 3 nádoby s múkou
– 1 balenie vanilínového cukru
– 4 vajcia (izbová teplota)
– 200 ml mlieka
– 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Najprv vo veľkej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva, pridajte vanilínový cukor (stále miešajte!) a potom vajcia. Keď sú všetky prísady premiešané, pridajte zmäknuté maslo a nakoniec mlieko.
Plech na pečenie vymastite a vysypte múkou. Nalejte cesto a pečte 25 minút pri 170 °C.
Na to sa nezabúda! Ak máte chuť na ovocný koláč, pridajte do cesta viac múky, aby sa nerozmočil od ovocných štiav.
Veľkou výhodou tohto cesta je, že je ideálnym základom pre akýkoľvek koláč. Záleží len na tom, na čo máte práve chuť (alebo čo máte v chladničke :)). Môžete pridať ovocie, šľahačku, krém, orechy – výber je nekonečný! 🙂
Toto cesto zvíťazí nad každým dezertom! Podeľte sa o ňu so všetkými, dokonca aj so začínajúcimi kuchármi! 🙂