Pripravte si vynikajúce a jednoduché jedlo z obľúbeného receptu starej mamy, ktorý má už viac ako 100 rokov. Táto stará sedliacka klasika sa teší veľkému úspechu aj v dnešných dňoch. Máme pre vás recept, ktorý vám prinesie úžasnú chuťovú spomienku na detstvo a zároveň sa rýchlo pripravuje.
Recept: Halušky s kapustou a slaninou
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov (4 väčšie zemiaky)
- 300 gramov múky (moja babička používa zmes hladkej a polohrubej múky)
- 350 gramov kyslej kapusty
- 1-2 cibule
- 2 ČL soli
- 150 gramov údenej slaniny (voliteľné)
- 150 g tučnej slaniny
Postup:
- Ak používate údenú slaninu, nakrájajte ju na kúsky a na panvici osmažte. Keď je slaninka opečená, odložte ju na stranu.
- Nachystajte tučnú slaninu a nakrájajte ju na kocky. Na čistej panvici si túto slaninu nechajte „vyškvariť“.
- Keď je slaninka vyškvarená, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľku a spolu restujte.
- K slanine a cibuli pridajte kyslú kapustu. Podľa potreby ju môžete pred prípravou zliať. Spolu restujte.
- Nastrúhajte zemiaky pomocou kuchynského robota alebo ručne. Z postrúhaných zemiakov je dobré opatrne zliať vodu.
- Zmiešajte nastrúhané zemiaky s múkou a lyžičkou soli. Vymiešajte jednotné cesto.
- Do vody dajte 1 lyžičku soli a pomocou haluškovača hádžte do vody halušky. Varíme, kým halušky nezačnú plávať na hladine.
- Halušky zlejeme a zmiešame s kapustovou zmesou na panvici. Nakoniec pridáme aj orestovanú slaninku.
- Podávame a prajeme vám dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Einfache Rezepte