OBLÍŽ PRST podľa tradičnej receptúry: Magický koláčik, ktorý nikdy neomrzí!

Zdieľať článok na

Oblíž prst je jeden z mojich najobľúbenejších zákuskov. Zamilovala som sa do neho po prvom zahryznutí. Šťavnatý, ľahučký a sladučký. Tento recept musíte vyskúšať. Upečte, ochutnajte a oblížete si všetky prsty 🙂

 

INGREDIENCIE:

Na cesto:

7 žĺtkov
200g kryštálového cukru
200g polohrubej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
11 PL vody
2 lyžice oleja

Na krém:

7 bielkov
220g kryštálového cukru
500-600ml mlieka
2 balíčky vanilkového pudingu

Na polevu:

400ml smotany
strúhanú horkú čokoládu podľa chuti

Postup prípravy:

Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridajte prášok do pečiva a kakaový prášok. Vymiešajte cesto a nalejte ho do pekáča alebo tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.

Medzitým si pripravte krém. Puding pripravte v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielky si vyšľahajte s cukrom do peny a primiešajte ich za horúca do pudingu. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, pokojne pridajte maslo na zjemnenie. Dajte krém na upečené cesto a nechajte ho chladnúť. Vyšľahajte si smotanu a naneste ju na vychladnutý krém.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.


Zdieľať článok na

You Might Also Like