Objavte túto jednoduchú a lahodnú pudingovú buchtovú senzáciu: Recept, ktorý si zamiluje celá rodina!

Hľadáte nový recept na dezert, ktorý zaujme nielen svojou jednoduchosťou, ale aj neuveriteľnou chuťou? Máme pre vás výnimočný a zároveň jednoduchý recept na pudingové buchty, ktorý sa stane vašou najnovšou obľubou. Toto cesto môžete použiť aj na prípravu závinov, koláčov či rožkov. Neváhajte a vyskúšajte túto lahôdku, ktorá zaručene získava srdcia gurmánov.

Ingrediencie: Na pudingovú náplň:

  • 1 vajce
  • 3 lyžice cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 300 ml mlieka
  • hrozienka podľa chuti

Na cesto:

  • 100 ml teplého mlieka
  • 150 ml teplej vody
  • 1 polievková lyžica sušeného droždia
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 vajce (bielok a žĺtok oddelene)
  • 4 lyžice oleja
  • 400 g preosiatej hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli

Postup:

  1. Začneme s prípravou pudingovej náplne: V mise zmiešame vajce s cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridáme kukuričný škrob a mlieko. Zmes dôkladne rozmiešame a vložíme na stredný plameň. Uvaríme hustý puding, ktorý preložíme do inej misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  2. Teraz sa pustíme do prípravy cesta: V teplom mlieku rozmiešame droždie, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Pridáme bielok, olej a opäť dobre premiešame.
  3. Postupne pridávame preosiatu múku so soľou a miešame až do vzniku jednotného a vláčneho cesta. Cesto prikryjeme fóliou a necháme ho kysnúť asi hodinu.
  4. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 rovnakých kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme na placku na pomúčenej doske.
  1. Do stredu placky vložíme približne lyžicu vychladeného pudingu a posypeme hrozienkami. Zabalíme cesto okolo náplne a preložíme na plech s papierom na pečenie, kde placku ešte trochu roztlačíme.
  2. Na vrchu buchty urobíme zárezy a prikryjeme utierkou. Necháme odpočívať ešte 15 minút.
  3. Potom buchty potrieme žĺtkom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia počas 20-25 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu.

A hotovo! Teraz už len necháme buchty vychladnúť a môžeme sa pustiť do ich pochutnávania. Želáme vám dobrú chuť a veľa zábavy pri pečení!

 

zdroj: Ricette dolce facili

You Might Also Like