Hľadáte nový recept na dezert, ktorý zaujme nielen svojou jednoduchosťou, ale aj neuveriteľnou chuťou? Máme pre vás výnimočný a zároveň jednoduchý recept na pudingové buchty, ktorý sa stane vašou najnovšou obľubou. Toto cesto môžete použiť aj na prípravu závinov, koláčov či rožkov. Neváhajte a vyskúšajte túto lahôdku, ktorá zaručene získava srdcia gurmánov.
Ingrediencie: Na pudingovú náplň:
- 1 vajce
- 3 lyžice cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 300 ml mlieka
- hrozienka podľa chuti
Na cesto:
- 100 ml teplého mlieka
- 150 ml teplej vody
- 1 polievková lyžica sušeného droždia
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 vajce (bielok a žĺtok oddelene)
- 4 lyžice oleja
- 400 g preosiatej hladkej múky
- 1 čajová lyžička soli
Postup:
- Začneme s prípravou pudingovej náplne: V mise zmiešame vajce s cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridáme kukuričný škrob a mlieko. Zmes dôkladne rozmiešame a vložíme na stredný plameň. Uvaríme hustý puding, ktorý preložíme do inej misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Teraz sa pustíme do prípravy cesta: V teplom mlieku rozmiešame droždie, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Pridáme bielok, olej a opäť dobre premiešame.
- Postupne pridávame preosiatu múku so soľou a miešame až do vzniku jednotného a vláčneho cesta. Cesto prikryjeme fóliou a necháme ho kysnúť asi hodinu.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 rovnakých kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme na placku na pomúčenej doske.
- Do stredu placky vložíme približne lyžicu vychladeného pudingu a posypeme hrozienkami. Zabalíme cesto okolo náplne a preložíme na plech s papierom na pečenie, kde placku ešte trochu roztlačíme.
- Na vrchu buchty urobíme zárezy a prikryjeme utierkou. Necháme odpočívať ešte 15 minút.
- Potom buchty potrieme žĺtkom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia počas 20-25 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu.
A hotovo! Teraz už len necháme buchty vychladnúť a môžeme sa pustiť do ich pochutnávania. Želáme vám dobrú chuť a veľa zábavy pri pečení!
zdroj: Ricette dolce facili