Máme pre vás skvelý recept, ktorý prekoná vaše očakávania a zmení váš pohľad na cibuľové pokrmy. Predstavujeme vám jednoduchý a chutný cibuľový recept, ktorý je taký výnimočný, že ho budete chcieť skúsiť znovu a znovu. Navyše, za pár centov môžete nakŕmiť celú rodinu, čo robí tento recept úžasnou voľbou pre každý rozpočet.
Ingrediencie:
- 5 stredných cibúľ
- 1 veľký zemiak
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice pšeničnej múky hladkej (40 gramov)
- 2 polievkové lyžice kukuričnej múky alebo pšeničnej krupice (40 gramov)
- štipka petržlenovej vňate
- 1 lyžička soli, tymianu, čierneho korenia, kmínu a čili vločiek
- Na odstránenie horkosti cibule: 1 liter vody, 2 čajové lyžičky soli (16 gramov)
- Na vyprážanie: 1 čajový pohár rastlinného oleja (90 ml)
Postup:
- Očistite a nadrobno nakrájajte cibuľu.
- Aby ste odstránili horkosť cibule, vložte ju do misky, posypte 2 lyžičkami soli a zalejte vodou. Potom dôkladne prepláchnite cibuľu a vyberte ju z kúpeľa.
- Do misky s cibuľou pridajte 2 vajcia a nastrúhaný zemiak.
- Pridajte koreniny, obe múky a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešajte.
- Na panvici rozpáľte olej. Zo zmesi dávkujte jednotlivé placky – môžete si pomôcť menšou miskou, do ktorej navrstvíte trochu zmesi a vyklopíte na panvicu.
- Opečte placky z oboch strán dozlatista.
Vyskúšajte tento jedinečný cibuľový recept a zistite, prečo je stokrát lepší ako tradičné zemiakové placky. Prajeme vám dobrú chuť a tešíme sa na vaše spätné väzby!
Videorecept:
https://youtu.be/Y7mysgg2xXs
zdroj: Enfes Yemek Tarifleri