Objavte tajomstvo chrumkavých žemlí z domácej pekárne: Ľahký a rýchly recept, ktorý zmení váš život!

Už žiadne suché a nechutné žemle z obchodu! Predstavujeme vám nový perfektný recept na chrumkavé žemle, ktoré zvládnete pripraviť v priebehu len niekoľkých minút. Domáce pečivo z tohto receptu vás očarí nielen svojou vôňou a chuťou, ale aj ľahkosťou prípravy.

Ingrediencie:

  • 200 ml teplého mlieka
  • 200 ml teplej vody
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica suchého droždia
  • 1 lyžička soli
  • 30 g masla (rozpustené)
  • 600 g hladkej múky (+ – podľa potreby)

Dodatočne:

  • 1 polievková lyžica múky na posyp
  • 25-30 g masla na vloženie do zárezov

Voliteľné:

  • Sezamové semienka na posyp

Postup:

  1. V miske zmiešame 200 ml teplej vody a 200 ml teplého mlieka. Pridáme 1 polievkovú lyžicu cukru, 1 lyžičku soli a 1 polievkovú lyžicu suchého droždia. Po dôkladnom premiešaní začneme postupne pridávať 600 g hladkej múky.
  2. Vypracujeme hladké cesto a premiestnime ho do vymastenej misy. Prikryjeme fóliou a necháme ho vykysnúť.
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve polovice a každú nakrájame na kúsky. Tieto kúsky tvarujeme na buchtičky a prekladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Prikryjeme fóliou a necháme buchtičky podkysnúť po dobu 20 minút.
  5. Pred pečením buchtičky poprášime múkou, na každej urobíme zárez žiletkou a do zárezu vložíme kúsok masla (25-30 g celkovo).
  6. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov Celzia po dobu 25-30 minút, kým žemle nezískajú zlatohnedú farbu.

Voliteľný krok: Pred pečením môžete žemle posypať sezamovými semienkami, čo dodá pečivu ešte väčšiu chuť a vôňu.

Užite si svoje výborné domáce chrumkavé žemle a zdieľajte recept s rodinou a priateľmi! Nech vám chutia! 🙂

Videorecept: 

zdroj: SUPER KELINCHAK

You Might Also Like