Pripravte sebe a svojim blízkym výnimočné a chutné studené predjedlo, ktoré dokonale zasýti a zaujme svojou výnimočnosťou. Tento jednoduchý recept na salámové predjedlo je rýchly a vyžaduje iba niekoľko bežných ingrediencií, ktoré nájdete v každej domácnosti. Staňte sa kulinárskou hviezdou bez zbytočného úsilia!
Ingrediencie:
- 150 g šunky
- 150 g bravčového pastrami
- 4 varené vajcia
- 20 g kôpru
- 3 g sušeného cesnaku
- 300 ml kefíru
- 15 g horčice
- 35 g želatíny
- 10 g soli
- 100 g kyslých uhoriek
Postup:
- Nakrájajte šunku, pastrami, uhorčíky a vajcia na malé kocky. Všetky ingrediencie preložte do väčšej misy.
- Pridajte kôpor, soľ, cesnak, horčicu a kefír. Všetko spolu poriadne premiešajte.
- V miske rozpustite želatínu podľa návodu na obale a pridajte ju do zmesi v mise. Opäť premiešajte.
- Zmes prelejte do umelohmotnej fľaše s odrezaným hrdlom a vložte ju na hodinu do chladničky.
- Po vytvrdnutí zmesi môžete salámové predjedlo servírovať napríklad s opečeným sendvičom.
Vychutnajte si túto chutnú a jednoduchú pochúťku, ktorá poteší vašu rodinu či priateľov. Tento recept sa rýchlo stane obľúbeným v každej domácnosti.
Videorecept:
zdroj: Cookrate – Srpski