Výborný obed za 30 minút. Rýchle a veľmi veľmi chutné jedlo.
Potrebujeme:
400 g mleté mäso (kuracie, bravčové alebo hovädzie)
1 ks cibuľa
1-2 strúčiky cesnak
1 lyžička kremžská horčica
Soľ, korenie, majorán, bazalka, petržlen
Ďalej:
1 ks mozzarella prípadne iný syr
250 – 300 ml smotana na varenie
300 – 500 ml paradajkový pretlak (môže byť aj klasický)
olej olivový
zelené bylinky
Postup:
Do mletého mäsa vmiešame všetky prísady – nakrájanú cibuľu na malé kúsky, prelisovaný cesnak, horčicu, soľ, korenie, korenie podľa chuti (napr. zmes talianskeho korenia, oregano, bazalka …). Mokrými rukami formujeme zo zmesi guľky. Guľky ukladáme do misy vymastenej olivovým olejom – mali by mať medzi sebou rozostupy, aby sa nedotýkali.
Na každú guľku nasypeme trochu syra (alebo uložíme plátok), keď nemáme, tak nemusíme použiť.
Teraz si už len pripravíme omáčku. Vymiešame všetky prísady (chuťové prísady môžeme použiť aj 1 paradajkovú polievku zo sáčku). Prípadne môžeme pridať do tejto zmesi i tavený syr a poriadne to premiešať. Dochutíme si podľa toho, ako máme radi, pridáme aj nakrájanú petržlenovú vňať. Nakoniec podlejeme mäsové guľky omáčkou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 st., na 25 min.
Želáme vám dobrú chuť!
Zdroj: zeny.osobnosti.cz