Obed za 30 minút s mletým mäsom s lahodnou omáčkou. Chutí úžasne

Zdieľať článok na

Na prípravu chutného obeda alebo večere nemusíte stáť niekoľko hodín v kuchyni.

Potrebujeme:

  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička horčice
  • soľ, korenie, majorán, bazalka, petržlen

Omáčka:

  • 1 kus mozzarelly
  • 250 – 300 ml krému 18%
  • 300 – 500 ml paradajkového pyré
  • olivový olej
  • petržlen

Spôsob prípravy:

Zmiešajte všetky prísady: nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, horčicu, soľ, korenie a ostatné koreniny. Mokrými rukami vytvarujte mäsové guľky. Umiestnite ich do pekáča vymasteného olejom, pričom medzi nimi nechajte medzeru. Na každý položte kúsok syra. Teraz pripravte omáčku. V hrnci zmiešajte koncentrát so smotanou. Dochuťte soľou a korením. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Teraz omáčku nalejte do zapekacej misy a pečte 25 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

Zdroj:bystragrazyna.pl


Zdieľať článok na

You Might Also Like