Nevšedná pochúťka z pomarančovej kôry! Pochutí si každý!

Zdieľať článok na

Myšlienka, že by si zo pomarančovej kôry dala urobiť sladká pochúťka k následnej konzumácii sa môže na prvý pohľad zdať šialená – opak je ale pravdou. Niečo také naozaj možné je a my si ukážeme, ako na to! S týmto receptom už nikdy nevyhodíte pomarančovú kôru do koša!

Budeme potrebovať:
– kôra zo štyroch pomarančov
– cukor
– 2 lyžice voda

Postup:
1) Najskôr si kôru dôkladne očistíme od vnútornej vrstvy, ak tak neurobíme chuť bude skôr horká.

2) Keď sme sa zbavili bielej drene dáme vzniknuté šupky do studenej vody a prikryté je následne povaríme.

3) Medzitým si cukor rozpustíme vo vode. Do tejto zmesi potom pridáme uvarené šupky.

4) Varíme približne 15 minút na miernom ohni.

5) V cukrovej poleve, ktorá nám predtým vznikla teraz namáčame celú kôru. Teraz kôru opäť položíme na papier na pečenie a necháme zaschnúť polevu.

Máme hotovo!

Výslednú kôru potom skladujeme v sklenenej nádobe, tam nám vydrží aj 2 mesiace v kuse.

Zdieľajte recept na kandizovanú pomarančovú kôru so svojimi priateľmi!

zdroj: vychytavkov.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like