Neverila som, že kapusta môže chutiť tak skvelo! Všetci boli prekvapení

Pripravte túto neodolateľnú kapustu plnenú hmotou z mletého mäsa, tvrdým syrom a obalenú v slaninke. Vďaka tomuto jednoduchému receptu si vychutnáte chutnú kapustu, ktorú ste ešte nejedli. Určite to vyskúšajte!

Ingrediencie:

  • 1 hlávková kapusta
  • 1 kg mletého mäsa
  • 5 g soli
  • 5 g čierneho mletého korenia
  • 2 vajcia
  • 400 g slaniny
  • 150 g tvrdého syra

Postup:

  1. Vyberte si hlávkovú kapustu a vyrežte z nej hlúb.
  2. Vydlabte dutinu v kapuste.
  3. Do samostatnej misy dajte mleté mäso a rozklepnite vajcia.
  4. Pridajte soľ a korenie, a dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady prepojili.
  5. Hmotou z mletého mäsa naplňte dutinu v kapuste.
  6. Do stredu kapusty umiestnite kúsok tvrdého syra.
  7. Položte kapustu na plech pokrytý papierom na pečenie a zvonku ju obalíte mäsovou hmotou.
  8. Celú kapustu obložte plátkami slaniny.
  9. Pečte v predhriatej rúre asi 2 hodiny pri teplote 160 °C.

Videorecept:

zdroj: Cookrate – Meat Recipes

You Might Also Like