Neuveriteľne mäkkučké buchtičky s tvarohovo-pudingovou plnkou! Presne takéto robievali ešte naše babičky…

Tieto buchtičky robila ešte moja babička a sú úžasne mäkké aj na druhý deň. Príprava vôbec nie je náročná, tak nič vám nebráni v tom aby ste si ich urobili tiež!

Budeme potrebovať:

Cesto:
250g hladkej múky
50g rozpusteného masla
150ml mlieka
20g čerstvého droždia
štipka soli
1 vajce
50g cukru
Náplň:
250 ml mlieka
1 vanilkový cukor
1 vanilkový puding
1/2 kocky tvarohu
12 polovičiek marhúľ
1 vajce na potretie koláčikov

Postup:


Cesto som pripravovala v domácej pekárni: Najprv som v mlieku rozšľahala 1 vajce, pridala rozpustené maslo a štipku soli. Túto zmes som naliala do pekárne a do nej nasypala múku zmiešanú s cukrom. Na povrch som dala rozotreté droždie s lyžičkou cukru vznikla kašička a tú som naliala na múku.
(stačí aj rozdrobiť droždie) Nastavila program Cesto. Pekáreň cesto vymiešala a potom kyslo.
Medzitým som uvarila hustý puding, osladený vanilínovým cukrom a po vychladnutí do neho zamiešala 1/2 kocky tvarohu + 1 vajce a ešte trochu dosladila.
Po vykysnutí cesto rozdelila na 12 ks, urobila malé bochníčky, do ktorých som vytlačila dnom pohára jamku a ten naplnila pudingovou zmesou a navrch položila polku marhule.

Nechala ešte chvíľu kysnúť na papieri a pred vložením do rúry potrela okraje koláčikov vajíčkom.
Piekla som cca 25 min pri 170 ° C. 

Môj zlepšovák, do cesta som pridala trochu rumu, hneď majú inú chuť!

You Might Also Like