Neuveriteľné, čo sa stane, keď vlašské orechy povaríte: Recept na jednoduchú pochúťku, ktorú si zamilujú nielen vaše deti!

Vlašské orechy sú vynikajúce nielen ako snack, ale aj ako súčasť rôznych receptov. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť sladké pečivo s vlašskými orechmi, ktoré je ideálne na raňajky, k čaju, alebo len tak, keď naňho dostanete chuť.

Ingrediencie:

  • 700 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 1/2 ČL soli
  • 60 g kryštálového cukru
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 celé vajce + bielok z druhého
  • 80 g zmäknutého masla
  • 200 g vlašských orechov
  • 60 – 80 g kryštálového cukru (na plnku)
  • 50 g zmäknutého masla (na plnku)
  • 1 žĺtok (na potretie)

Postup:

  1. Nalejte vodu do hrnca a nechajte ju zovrieť. Vložte do nej celé vlašské orechy a povarte ich asi 3-4 minúty.
  2. Vyberte orechy z vody, nechajte ich mierne vychladnúť a vylúskajte. Odvážte si 200 g na plnku.
  3. V miske zmiešajte mlieko, soľ, kryštálový cukor, sušené droždie, celé vajce a bielok z druhého vajíčka. Vyšľahajte metličkou.
  4. Pridajte múku a maslo a vypracujte vláčne cesto. Prikryte cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste.
  5. Medzitým si pripravte plnku. Nasekajte uvarené orechy, zmiešajte ich s kryštálovým cukrom a zmäknutým maslom.
  6. Rozdeľte cesto na dve časti a vyvaľkajte ich na tenké pláty. Na každý plát navrstvite polovicu orechovej plnky.

7. Preložte cesto na trojice do rolky a potom nakrájajte každú rolničku na 6 častí.

  1. Každú časť nakrojte takmer po okraji a prepleťte ich.
  2. Uložte výsledné pečivo vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.
  3. Potrite pečivo vyšľahaným žĺtkom.
  4. Vložte plech do predhriatej rúry na 180°C a pečte pečivo 25 minút.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Strana_Kulinarii

You Might Also Like