Dnes sme pripravili skvelý recept na jednoduché a výnimočne chutné placky, ktoré sa budú páčiť každému v rodine. Tieto lahodné placky sú ideálne na rýchlu večeru a sú také dobré, že nestihnú ani vychladnúť!
Ingrediencie:
Cesto:
- 250 ml mlieka (alebo vody)
- 2 PL cukru
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL sušeného droždia
- 1 PL rastlinného oleja
- 350-380 g pšeničnej múky
Plnka:
- 100 g čerstvých byliniek (3 jarné cibuľky, kôpor, petržlenovú vňať)
- 30 g masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletú červenú papriku
Postup:
- Do misky nalejte teplé mlieko, pridajte cukor, soľ, droždie a olej. Premiešajte lyžicou.
- Pridajte múku, premiešajte a vypracujte hladké cesto. Pridajte olej a opäť vypracujte cesto. Prekryte ho fóliou a nechajte odstáť 30 minút.
- Medzitým si pripravte plnku. Nakrájajte bylinky na malé kúsky, vložte ich do misky a pridajte rozpustené maslo, soľ, mleté čierne korenie a mletú papriku. Premiešajte lyžičkou.
- Cesto vyberte z misky a rozdeľte na 4 časti. Z každej časti vytvorte guľku a rozvaľkajte na tenký plát.
- Na plát cesta rovnomerne rozotrite bylinkovú zmes, zrolujte cesto a potom zrolujte rolku do tvaru slimáka.
- Slimáky obalíte v múke a uložte na plech. Prekryte ich utierkou a nechajte odstáť 10 minút.
- Naolejujte si prsty, roztiahnite slimáky na placky a potrite rozšľahaným vajíčkom.
- Pečte v rúre pri teplote 180°C asi 20-25 minút. Po upečení potrite teplé placky zmäknutým maslom.
- Nechajte vychladnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!
Video recept:
zdroj: einfach lecker