Neuveriteľne chutná večera pre celú rodinu: Jednoduché a výnimočne chutné placky!

Dnes sme pripravili skvelý recept na jednoduché a výnimočne chutné placky, ktoré sa budú páčiť každému v rodine. Tieto lahodné placky sú ideálne na rýchlu večeru a sú také dobré, že nestihnú ani vychladnúť!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 ml mlieka (alebo vody)
  • 2 PL cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL sušeného droždia
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 350-380 g pšeničnej múky

Plnka:

  • 100 g čerstvých byliniek (3 jarné cibuľky, kôpor, petržlenovú vňať)
  • 30 g masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku

Postup:

  1. Do misky nalejte teplé mlieko, pridajte cukor, soľ, droždie a olej. Premiešajte lyžicou.
  2. Pridajte múku, premiešajte a vypracujte hladké cesto. Pridajte olej a opäť vypracujte cesto. Prekryte ho fóliou a nechajte odstáť 30 minút.
  3. Medzitým si pripravte plnku. Nakrájajte bylinky na malé kúsky, vložte ich do misky a pridajte rozpustené maslo, soľ, mleté čierne korenie a mletú papriku. Premiešajte lyžičkou.
  4. Cesto vyberte z misky a rozdeľte na 4 časti. Z každej časti vytvorte guľku a rozvaľkajte na tenký plát.
  5. Na plát cesta rovnomerne rozotrite bylinkovú zmes, zrolujte cesto a potom zrolujte rolku do tvaru slimáka.
  6. Slimáky obalíte v múke a uložte na plech. Prekryte ich utierkou a nechajte odstáť 10 minút.
  7. Naolejujte si prsty, roztiahnite slimáky na placky a potrite rozšľahaným vajíčkom.
  8. Pečte v rúre pri teplote 180°C asi 20-25 minút. Po upečení potrite teplé placky zmäknutým maslom.
  9. Nechajte vychladnúť a môžete podávať. Dobrú chuť!

Video recept:

zdroj: einfach lecker

You Might Also Like