Nadšenci sladkostí a pečenia, určite poznáte tú situáciu, keď by ste radi pripravili niečo sladké, ale čas vám nepraje. Preto sme sa rozhodli podeliť sa s vami o recept, ktorý sme objavili na youtube kanáli Jednoduché a vynikajúce.
Tento recept na bábovku s čokoládovou nátierkou je ako stvorený pre všetkých, ktorí nemajú čas. Je jednoduchý, rýchly a predovšetkým výsledok stojí za to!
Potrebujeme:
- 3 vajcia
- štipku soli
- 1/2 šálky krupicového cukru (120 g)
- 1 ČL nastrúhanej pomarančovej kôry
- 1/4 šálky roztopeného masla (60 ml)
- 1/2 šálky jogurtu (120 g)
- 1 a 1/4 šálky hladkej múky (150 g)
- 1 PL prášku do pečiva (16 g)
- Niekoľko kúskov kandizovanej pomarančovej kôry (voliteľné)
- 3-4 lyžice čokoládovej nátierky (nutella)
- Na ozdobu (voliteľné):
- Trocha marhuľového džemu
- Strúhaný kokos
- Tortová forma s priemerom 26 cm
Postup:
- Do veľkej misky rozbijeme vajcia a pridáme cukor.
- Pridáme tiež prílev soli a nastrúhanú pomarančovú kôru.
- Všetko poriadne vyšľaháme do peny.
- Pridáme roztopené maslo a jogurt a všetko dobre premiešame metličkou.
- Teraz postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.
- Nakoniec pridáme kandizovanú pomarančovú kôru a všetko dôkladne premiešame. Ak máte chuť, do cesta môžete pridať aj hrozienka alebo nasekané vlašské orechy.
- Pripravíme si tortovú formu – dno vyložíme papierom na pečenie a boky potrieme maslom a posypeme múkou.
- Cesto rozotrieme rovnomerne po forme a na vrchu uhladíme.
- Na cesto nanesieme čokoládovú nátierku (Nutellu) a zľahka ju zamiešame do cesta pomocou lyžice.
- Bábovku pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160 stupňov približne 30-35 minút.
- Po upečení môžeme koláč potrieť marhuľovým džemom a posypeme strúhaným kokosom.
A hotovo! Ľahko a rýchlo ste pripravili výborný dezert, ktorý určite poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj oči. Prajeme vám dobrú chuť!
Video recept:
zdroj: Jednoduché a vynikajúce