Rýchle, jednoduché a neodolateľne chutné šampiňóny s omáčkou – ideálna voľba na akúkoľvek príležitosť. Tento recept z youtube zmení váš pohľad na prípravu šampiňónov. S touto delikatesou si získate srdcia všetkých milovníkov húb.
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 400 g očistených šampiňónov
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL masla
- 1 PL hladkej múky
- 1,5 pohára studeného mlieka
- soľ
- čierne mleté korenie
- syr Čedar
- červenú mletú papriku
Postup:
- Nakrájajte očistené šampiňóny na menšie kúsky a vložte ich do panvice. Polejte olivovým olejom a začnite opekať na vysokej teplote. Miešajte pravidelne.
- Opečte šampiňóny, kým vypustia vodu a tú následne opäť vstrebajú. Pridajte lyžicu masla a nechajte ho rozpustiť.
- Zaprášte huby lyžicou múky a opečte za stáleho miešania po dobu 3 minút. Následne zalejte studeným mliekom a varíte, kým mlieko nezhustne.
- Omáčku dochuťte soľou a korením podľa chuti. Ešte chvíľu povaríte za stáleho miešania.
- Nakoniec posypte strúhaným čedarom a červenou mletou paprikou. Odstavte, keď sa syr roztopí.
Hotové jedlo podávajte s čerstvým chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: ümmüşen aksu