Netradičný recept na zemiakový hrniec! Lepšie ako klasické zapečené zemiaky!

Zdieľať článok na

Ak už máte dosť klasických francúzskych zemiakov, je tento recept práve pre vás! Francúzske zapečené zemiaky sa stali populárne hlavne z toho dôvodu, že ich príprava je lacná a zároveň zasýti celú rodinu. Všetko sa ale raz želajú.

Recept na zemiakový hrniec je pripravený z podobných ingrediencií ako francúzske zemiaky a tiež pochádza z Francúzska, jediný rozdiel je v chuťou – tá je mnohonásobne lepšie!

Budeme potrebovať:
-1 kg zemiakov
– 60 g masla
– 200 ml zeleninového vývaru
– 2 cibule
– 200 ml mlieka
– soľ, mleté čierne korenie

Postup:
1) Najskôr si zemiaky nasekáme na tenké plátky – 2mm. Rovnakým spôsobom si nakrájame aj cibuľu.

2) Teraz si vytrieme pekáč maslom. Do pekáča dáme vrstvu zemiakov a na nej vrstvu cibule. Celý proces vrstvenie zemiakov a cibule niekoľkokrát opakujeme.

3) Po dosadení poslednej vrstvy zemiakov zalejeme zemiaky najskôr zeleninovým vývarom a potom premiešame horúcim mliekom. Tu je dôležité, aby zmes vývaru a mlieka dosiahla rovnakej výšky ako posledná vrstva zemiakov v pekáči.

4) Na záver už len potrieme vrchnú vrstvu zemiakov maslom. Dokoreníme podľa chuti.

5) Pečieme zabalené vo fólii po dobu 40 minút na 200 stupňov. Potom dáme fóliu preč a pečieme ďalších 40 minút na 180 stupňov. Hotové zemiaky môžu byť podávné s cesnakom alebo maslovou omáčkou.

6) Doplnková možnosťou je pridať k zemiakom navyše nastrúhaný syr, všetko záleží len na vašej predstavivosti.

Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi, určite ho tiež radi vyskúšajú namiesto klasickcýh francúzskych zemiakov!

zdroj: vychytavkov.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like