Netradičné domáce tiramisu s tou najjemnejšou chuťou – hotové za 30 minút!

Spread the love

Hľadáte recept na nejaký sladký dezert? Tak prestaňte s hľadaním. V dnešnom článku Vám totiž ukážeme recept na Tiramisu, na ktorom si naozaj pochutnáte. Krém je úplne ľahký a dokonale chutný. Každá vidlička tohto fantastického pečeného Tiramisu je neodolateľná.

Úžasná výhoda tohto receptu je jeho rýchla príprava, aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať.

INGREDIENCIE

900 g polohrubej múky
2 ks vajcia
300 ml mlieka
80 g masla izbovej teploty
100 g cukru
1/2 čajovej lyžičky prášku na pečenie

KRÉM

650 ml smotany na šľahanie
3 vajcia
4 polievkové lyžice škrobu
1 vanilkový struk
1 kondenzované mlieko
120 g masla

POSTUP

Zmiešajte rozpustené maslo s cukrom, pridajte vajíčka a potom znova premiešajte. Pridajte mlieko a znova premiešajte.
Zmiešajte pol dávky múky s práškom do pečiva, pridajte do zmesi masla. Potom pridajte zvyšné múku. Cesto by sa nemalo držať na ruke. Cesto zakryte a nechajte pol hodiny stáť na teplom mieste.
Potom ho rozdeľte na 20 rovnakých častí. Každú časť vkladajte do okrúhlej tortovej formy a ľahko umačkejte
Každý plát pečieme pri teplote 170 ° C v rúre asi 5 minút. Medzitým si pripravíme krém.

Nalejte mlieko do hrnca a pridajte vanilku, priveďte do varu. Vajcia zmiešajte so škrobom, kým sa úplne nespoja.
Potom pridajte do vaječnej zmesi horúce mlieko a dobre premiešajte. Vráťte na plameň a za neustáleho miešania varte do zhustnutia. Potom hneď odstavte a nechajte vychladnúť.
Rozpustite maslo a pridajte k zmesi. Teraz už len stačí tortu poskladať. Vždy namažete plát krémom a tak pokračujete do vyčerpania všetkých zložiek.

 Zdieľajte tento super recept na domáce jemné tiramisu aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

You Might Also Like