Nesmrteľné špagety Carbonara podľa šéfkuchára: Sú absolútne neprekonateľné. lepšie vám nespravia ani v reštaurácií!

Krok za krokom recept vo videu – Krémové a chutné cestoviny Carbonara – Na prípravu tohto receptu potrebujete:

Ingrediencie potrebné na 4 porcie:

  • 500 g cestovín
  • 1 žĺtok (na osobu)
  • 50 g solenej slaniny (z bravčového líčka: Guanciale)
  • 50 g parmezánu (na osobu)
  • Tekutina na cestoviny (podľa potreby, aby boli krémové)
  • 10 g morskej soli
  • Korenie podľa chuti
  • Olivový olej podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku (v šupke, rozdrvený)

Príprava:

  1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Na žĺtky pridáme nastrúhaný parmezán, dobre premiešame a pridáme korenie.
  2. Cestoviny uvarte v osolenej vode. Cestoviny uvarte al dente.
  3. Medzitým nakrájajte slaninu na pásiky.
  4. Na panvicu dajte trochu olivového oleja (1 polievková lyžica – 1 1/2 polievkovej lyžice). Pridajte cesnak a keď olej zasyčí, pridajte slaninu a vyberte cesnak.
  5. Smažte 3 – 4 minúty, kým sa ľahko nezapečie. Prípadne môžeme z panvice odstrániť tuk.
  6. Keď je slanina hotová a cestoviny sa varia 10 minút, položte cestoviny na mäso.
  7. Premiešajte a potom pridajte časť vody z cestovín do zmesi žĺtkov a parmezánu, kým nevznikne riedka krémová konzistencia.
  8. Zmes nalejte na cestoviny a premiešajte, kým nevznikne krémová hmota.
  9. Ak sú cestoviny málo krémové, môžeme pridať ešte 1-2 naberačky vody na cestoviny.
  10. Poznámka: udržiavajte teplotu na nízkej úrovni a pridávajte vodu po troškách, kým sa vám nevytvorí krémová omáčka. Ak je teplota príliš vysoká, hrozí, že sa žĺtky zrazia.

Vychutnajte si s chuťou! Užite si to!

You Might Also Like