Neprekonateľný orechový krémeš s vanilkovo – žĺtkovým krémom: Ochutnala som pred rokmi a zatiaľ ho iný krémeš neprekonal!

Zdieľať článok na

 Hlavnými dominantami tohto zákusku sú jemný žĺtkový krém s príchuťou vanilky, nadýchaný orechový korpus a nakoniec šľahačka a hoblinky čokolády.

Potrebujeme:

Korpus:

80 g krupicového cukru
100 g mletých orechov
100 g rozdrvených piškót
5 vaječných bielkov
2 vaječné žĺtky
50 ml oleja
1 lyžička kypriaceho prášku

Krém:

3 žĺtky
2 balenia Zlatého klasu (Dr. Oetker)
65 g krupicového cukru
700 ml mlieka
100 g masla

Na vrch:

300 ml smotany na šľahanie
čokoládové hoblinky

Postup:

Celkový čas prípravy: 40 min

1

Najprv si pripravíme krém. 500 ml mlieka dáme variť a vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a cukor. Keď mlieko začne variť, zložíme z plameňa a vmiešame žĺtkovú zmes. Rozmiešame, dáme späť na platničku na nízky plameň a za stáleho miešania varíme do hustého krému. V mise si vyšľaháme maslo a po lyžičkách ho primiešavame k vychladenému krému.

2

Rozohrejeme si rúru na 180 ° C. Plech s rozmermi 40 x 28 cm si vystelieme papierom na pečenie.

3

Na cesto si vyšľaháme bielka s polovicou cukru do snehu. V inej mise si vyšľaháme žĺtky so zvyškom cukru, pridáme k nim olej a postupne tiež namleté orechy zmiešané s piškótami. Opatrne primiešame sneh. Cesto navrstvíme na plech. Pečieme 8-10 minút.

4

Akonáhle cesto vychladne, prekrojíme ho na pol. Smotanu si vyšľaháme do šľahačky. Na prvý plát cesta navrstvíme krém, preložíme druhým plátom a naň dáme šľahačku. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Pred podávaním vychladíme.

Dobrú chuť.

 

Zdroj: nosalty.hu


Zdieľať článok na

You Might Also Like