Skvostný nepečený dezert s kondenzovaným mliekom, ktorý si pripravíte rýchlo a jednoducho. Sušienkové cesto netreba piecť, čo vám ušetrí čas a úsilie. Dezert navyše pôsobí atraktívne a jeho chuť vás určite očarí.
Ingrediencie:
- 180 g maslových alebo kakaových sušienok
- 80 g masla
- 150 g mlieka
- 30 g želatíny
- 400 g mascarpone alebo iného smotanového syra
- 300 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 3 PL kakaa
Postup:
- Sušienky si rozmixujeme na jemný prášok.
- Pridáme k nim rozpustené maslo a dobre premiešame.
- Vzniknutú hmotu natlačíme pomocou pohára na dno tortovej formy s priemerom 18 cm, ktorú sme si predtým pokryli papierom na pečenie. Formu odložíme na chvíľu do chladničky.
- V samostatnej miske si rozmiešame mlieko so želatínou a necháme ju napučať.
- Mascarpone alebo iný smotanový syr vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a potom zmiešame so šľahačkovou smotanou.
- Zašľaháme napučanú a rozpustenú želatínu.
- Túto hmotu teraz rozdelíme na dve časti do dvoch samostatných misiek. Do jednej zašľaháme kakao.
- Na sušienkový základ striedavo vrstvíme bledú a tmavú hmotu lyžicou, aby vytvárala kruhový vzor. Potom špajdľou potiahneme vzor od krajov smerom dnu a potom smerom von.
- Dezert odložíme na pár hodín do chladničky, aby stuhol. Potom ho vyberieme, odstránime formu a papier na pečenie, a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Postupujte podľa tohto jednoduchého návodu z YouTube a urobte si tento chutný dezert:
zdroj: Zdravo a chutne