Nepečený jahodový dezert s tvarohom a šľahačkou pripravený bez cukru! Vynikajúca jemná chuť!

Zdieľať článok na

V týchto letných mesiacoch sa nevyhnete rôznym letným stretnutiam. Momenty, kedy ste v obkľúčení priateľov, sú viac, než príjemné. K pohodovej atmosfére prispieva aj stôl, ktorý sa takmer prehýba pod rôznymi maškrty.

Jednou z nich môže byť aj Vaša nepečená jahodová torta. Priatelia si toto Vaše eso v rukáve okamžite zamilujú. Chuť jahôd a šľahačky je neodolateľná.

INGREDIENCIE:
500 g mäkkého tvarohu
2 lyžice mäkkého masla
1 lyžičku vanilkovej arómy
2-3 lyžice medu
100 g hustého bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany
1 balenie želatínového stužovača za studena
200 g jahôd

JAHODOVÁ VRSTVA:
300 g jahôd
1 balenie jahodovej želatíny
250 ml studenej vody

POSTUP:
1) V miske zmiešame tvaroh, med, vanilková aróma, jogurt a zmäknuté maslo. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu.

2) Zmiešame ho teda s vodou a potom dôkladne zapracujeme do krému. Pripravíme si formu, ktorú sme pre dezert vybrali. Hmotu do nej navrstvíme a navrch pokrájame jahody. Môžeme je mierne vtlačiť do rôznych miest krému.

3) Dáme do chladničky vychladiť.

4) Prichádza na rad jahodová vrstva. Jahodovú želatínu necháme vo vode napučať. Zahrievaním rozpustíme. Jahody rozmixujeme a vmiešame do nich želatínu.

5) Touto želatínovú vrstvou zakončíme tortu.

6) Dáme do chladničky vychladiť cez noc.

Zdieľajte tento super recept na jahodový dezert s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

zdroj: vychytavkov.cz / moniamieszaigotuje.blogspot.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like