Čo budete potrebovať:
250 g sušeného mlieka
300-350 g cukru
100 g masla
100 ml vody
2-3 PL kakaa
1 ČL kardamonu
Postup:
V hrnci s hrubým dnom priveďte vodu k varu a rozpustite v nej cukor. Keď sa vám cukor rozpustí, udržiavajte „sirup“ na miernom plameni približne 7-10 minút.
Akonáhle docielite mierne hustý sirup, pridajte maslo a miešajte pokiaľ nebudú obe hmoty prepojené.
Do zmesi pridáme počas stáleho miešania sušené mlieko, avšak si treba dávať pozor, aby sa vám nespravil hrudky.
Pridajte aj kardamon alebo inú voňavú koreninu, akou je napríklad vanilka či škorica a zmes vložte do chladničky na približne 40 minút.
Po tejto dobe zo zmesi vytvárame guličky, prípadne akékoľvek iné tvary a obaľujeme ich do kakaa, prípadne kokosu či nastrúhaných orechov. Výber je len a len na vás. Takto obalené cukrovinky skladujeme v chladničke, kde vydržia približne 5 dní. Môžete nám však veriť, že nevydržia ani jeden deň. Dobrú chuť!