Budeme potrebovať:
500 g – jemný tvaroh
250 ml – smotana na šľahanie
1 bal. – stužovač
2 lyžice – želatína
2 lyžice – kakao
3 lyžice – práškový cukor
300 g – karamelové salko
6 ks – piškóty
Postup:
1.
V horúcej vode pripravíme želatínu – 1 lyžicu (riadime sa návodom na obale želatíny). Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme do hustej peny. Jemný tvaroh vyšľaháme s cukrom a dôkladne spojíme, potom ho pridáme k vyšľahanej šľahačke a už len lyžicou premiešame.
2.
Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao, želatínu a premiešame.
3.
Pripravíme si poháre / podľa veľkosti koláčov, aké chceme mať / – najlepšie 6 šálok na čaj a 6 malých pohárov. Na dno čajovej šálky navrstvíme cca 2-3 lyžice kakaového krému. Do stredu krému vložíme pohárik a jemne ho zatlačíme (ale nie až na dno). Takto pripravené poháre vložíme do chladničky cca na 1 hodinu.
4.
Po hodine poháre opatrne vyberieme (pomáhame si špáradlom, ak to nejde ľahko). Do dierky navrstvíme karamelové salko (môžeme ho rozriediť mliekom – aby v konečnom dôsledku bolo salko tekuté) a zalejeme to bielym krémom, ktorý sme si zmiešali s pripravenou želatínou – 1 lyžica želatíny.
5.
Položíme piškóty a odložíme do chladničky najmenej po dobu 1 hodiny.
6.
Keď nám dezert poriadne stuhol, vyberieme ho z chladničky a pokúsime sa ho opatrne vybrať z pohárov. V hrnci ohrejeme vodu a na krátku dobu do hrnca ponoríme pohára s dezertom. Pomocou špáradla si „odlepíme“ boky a vyberieme tvarohový dezert. Po odstránení pohárov znova dezert uložíme do chladničky (cca na pol hodinu) a podávame. Dobrú chuť!