Neodolateľné slané pagáče s pórom: Sú rýchle na prípravu a také lahodné, že jeden kúsok určite nestačí!

Slané pagáče s pórom a syrom sú tak lahodné, že jeden kúsok určite nestačí. Ochutnajte túto vynikajúcu pochúťku a pridajte ju do svojho zoznamu obľúbených receptov, ktoré budete chcieť opakovať znova a znova!

Ingrediencie:

  • 200 ml šálka
  • 90 ml pohár
  • 1 šálka teplej vody
  • 1 šálka teplého mlieka
  • 1 pohár rastlinného oleja
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 PL sušeného droždia
  • 1 ČL soli
  • 5 šálok hladkej múky (600 g)

Na plnku:

  • 800 g póru
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 ČL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL čierneho mletého korenia
  • 1 ČL soli
  • 200 g strúhaného syra

Na potretie a posypanie:

  • 1 žĺtok
  • 1 ČL rastlinného oleja
  • mak

Postup:

  1. Do misy nalejte teplú vodu, teplé mlieko, pridajte lyžicu cukru a sušené droždie. Dobre premiešajte metličkou a potom primiešajte olej.
  2. Postupne pridávajte múku a soľ a vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte nakysnúť na teplom mieste asi 45 minút.
  3. Pór umyte, nakrájajte nadrobno a opečte na olivovom oleji, kým nezmäkne. Potom pridajte paradajkový pretlak, soľ a korenie a vytvorte plnku.
  4. Po nakysnutí cesta vytláčajte z neho vzduch, prenesite ho na pracovnú dosku a vyformujte do valca.
  5. Valček nakrájajte na 8 približne rovnakých kúskov a každý z nich vygúľajte na placku s priemerom 50 cm.
  6. Na každú placku natriete trochu pórovej plnky, posypte strúhaným syrom, zabaľte a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Prikryte utierkou a nechajte ešte 15 minút podkysnúť. Potom nakrájajte na menšie časti.
  8. Vyšľahajte žĺtok s rastlinným olejom potrite  vrch pagáčov a posypte makom. Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 30 minút.
  9. Po upečení pagáče môžete servírovať. Dobrú chuť!

 

Prajeme vám príjemné pečenie a nezabudnite tento recept zdieľať s priateľmi a rodinou!

Videorecept:

https://youtu.be/Q4MmjwbYu9Q

zdroj: Enfes Yemek Tarifleri

You Might Also Like